logo 70 MLÁDEŽ
arena logo Facebook Tacebook YouTube Instagram
7.11.2021
Redakce

Druhé derby opět pro Hradec. Dynamo bere z dobře rozehraného duelu jen bod

Zaplněná enteria arena sledovala parádní hokej se smutným koncem pro pardubické Dynamo. Pardubice vstoupily do utkání skvěle a v průběhu dvou třetin si vypracovaly dokonce dvougólové vedení, o něj ale v závěru přišly. Mountfield dokázal v závěru dvakrát skórovat při hře bez brankáře, obrat dokonal v prodloužení a odvezl si z Pardubic dva body za výhru v prodloužení 4:3.

Tipsport extraliga, 23. kolo, neděle 7.11.2021, Pardubice, enteria arena

Dynamo Pardubice

Mountfield HK

3:4
2:1, 1:0, 0:2 – 0:1
Branky a nahrávky: 00:39 Říčka (Cienciala, Košťálek), 11:05 Camara, 35:01 Camara (Musil, Mikuš) – 12:46 Oksanen (Ouellet-Blain, Jergl), 57:23 Oksanen (McCormack, Jergl), 59:45 Klima (Klima, Ouellet-Blain). Rozhodčí: Lacina, Svoboda – Šimánek, Zíka. Diváci: 10050. Vyloučení: 3:2. Využití: 1:1. Střely na branku: 20:34 (10:10, 3:13, 5:9). Zblokované střely: 8:20. Hity: 9:13. Vhazování: 34:28. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:3.
Dynamo Pardubice: Frodl – Mikuš, Nakládal, Robertson, Košťálek, Kolář, Hrádek, Vála – Říčka, Cienciala, Blümel – Kousal, Musil, Camara – Paulovič, Poulíček, Rohlík – Koffer, Roman, Anděl.
Mountfield HK: Kiviaho – Nedomlel, Ouellet-Blain, Šalda, Pavlík, Kalina, McCormack, Jank – Smoleňák, Lev, Oksanen – Perret, Klima, Jergl – Pilař, Lalancette, Klima – Lamper, Koukal, Orsava.

Komentář

Dynamo vstoupilo do zápasu na jedničku, když se již v první minutě mezi střelce zapsal Robert Říčka. Nejlepší střelec extraligy se dostal do přečíslení společně s Ciencialou, který ho našel přesnou přihrávkou a Robert Říčka nekompromisně zakončil k tyči Kiviahovy branky – 1:0. Dynamo poté herně dominovalo a šanci na zvýšení vedení dostal v jedenácté minutě Anthony Camara, když si dokázal perfektně zpracovat nahození od Kousala a zakončit do odkryté branky – 2:0.

Hradec mohl snížit vedení po střele Pilaře jenž se probojoval k puku na nepokryté straně, avšak Frodl jeho šanci bezpečně zlikvidoval. S druhou příležitostí již Mountfield naložil lépe poté, co dostal šanci v podobě přesilové hry, kterou střelou pod břevno Frodlovy branky zužitkoval Ahti Oksanen a stanovil tím skóre po první třetině na 2:1 pro Dynamo.

Druhá část hry začala o poznání klidněji. Do první velké příležitosti se probojoval bývalý hráč Pardubic Jordann Perret, tomu se podařilo obrat pardubického obránce o puk, avšak na poslední chvíli jeden z beků zblokoval střelu mimo tři tyče. Dynamo se pokusilo odpovědět v podobě úniku, do kterého byl vyslán Lukáš Anděl, ten se již do zakončení nedostal, jelikož mu byl na poslední chvíli puk vypíchnut.

Dynamu se znovu podařilo odskočit o dva góly poté, co Mikuš našel před bránou volného Davida Ciencialu – 3:1, který s možností poradil náramně a střelou k pravé tyči zajistil vedení Dynama po druhé třetině 3:1.

Na začátku třetí třetiny mohl snížit Radek Smoleňák, nicméně jeho pokus minul Frodlovu branku. Jakub Orsava poté sebevědomě prokličkoval pardubickou obranu, ale připravený Frodl jeho střelu chytil. Dynamo následně ztratilo puk na polovině hřiště a Jordann Perret se pokusil využít úniku, Dominik Frodl byl ale proti, a jeho stahovačku přečetl.

Na branku Dynama byl následně nařízen samostatný nájezd, jehož se ujmul Kelly Klima, tomu se nájezd nevydařil, a jeho pokus minul branku. Hradec ke konci utkání vyzkoušel hru bez brankáře a za svojí odvahu byl hned dvakrát odměněn. Nejprve se prosadil dvougólový střelec Ahti Oksanen a tvrdou střelou propálil Frodla – 3:2. Vyrovnávací gól zařídila bratrská dvojice v dresu hradeckého Mountfieldu. Kevin Klíma adresoval přihrávku na Kellyho Klímu, ten svou tvrdou střelou propálil vše co mu stál v cestě – 3:3.

A v prodloužení se vývoj zápasu definitivně obrátil na stranu Hradce Králové. Hattrick v něm dokonal finský fortvard Ahti Oksanen, který definitivně rozhodl o vítězství Mountfieldu - 3:4!

Ohlasy po utkání

Richard Král (HC Dynamo Pardubice): "První třetina z naší strany byla slušná, vytvořili jsme si náskok a vedli, od druhé části byl soupeř lepší, měl daleko větší důraz a byl lepší v osobních soubojích. Tam jsme měli štěstí, že jsme neinkasovali a naopak dali gól a šli do třetí třetiny s dvoubrankovým náskokem. Tu jsme odehráli celkem slušně, neměli jsme tam moc momentů, kdy bychom Hradec pouštěli do šance a měli jsme i možnost něco potrestat. V posledních čtyřech minutách přišel samostatný únik na branku, který Frodl ještě chytil, a dva obrovské nedůrazy, které se nesmí stávat. Hradec byl dnes lepší v osobních soubojích a zaslouženě vyhrál."

Tomáš Martinec (Mountfield HK): "Chtěl bych v úvodu vyzdvihnout atmosféru zápasu, která byla skvělá. Fanoušci byli výborní a já musím poděkovat našim příznivcům, že nás povzbuzovali i za nepříznivého stavu a týmu věřili. My jsme do utkání vstoupili špatně a pustili jsme Pardubice do zápasu. První třetinu jsme táhli za kratší konec, pomohla nám přesilová hra, kterou jsme snížili a ta nás, myslím, nakopla. Škoda, že ve druhé třetině, kdy jsme byli jednoznačně lepší, jsme si nedokázali pomoct gólově. Hráli jsme výborně, ale nebyli jsme za to odměněni. Chtěl bych pochválit výborného brankáře Frodla. Třetí třetinu jsme to tlačili do kopce, Pardubice si to výborně hlídaly a několikrát jsme měli velké štěstí, že nám neodskočily na 4:1. V závěru jsme měli malinko štěstí, ale tým bojoval a ukázal charakter. Za celkový výkon v zápase byl tým odměněn a do kabiny tedy míří velká pochvala."
Fotogalerie

Zápasy v sezóně

8. kolo, 26. 9. 2021
HKR - PCE
5:2
23. kolo, 7. 11. 2021
PCE - HKR
3:4p
38. kolo, 4. 1. 2022
HKR - PCE
1:4
53. kolo, 18. 2. 2022
PCE - HKR
1:4

Statistiky zápasu

Brankáři Min Stř Zás Ink
Dominik Frodl 62 34 30 4
Obránci G A +/- TM
Juraj Mikuš 0 1 -1 2
Jan Košťálek 0 1 0 0
Jakub Nakládal 0 0 -1 2
Michal Hrádek 0 0 0 0
Jan Kolář 0 0 0 0
Dennis Robertson 0 0 0 0
Ondřej Vála 0 0 1 0
Útočníci G A +/- TM
Anthony Camara 2 0 0 2
Robert Říčka 1 0 -1 0
Adam Musil 0 1 0 2
David Cienciala 0 1 0 0
Lukáš Anděl 0 0 0 0
Matěj Blümel 0 0 -1 0
Filip Koffer 0 0 0 0
Robert Kousal 0 0 1 0
Matej Paulovič 0 0 -1 0
Patrik Poulíček 0 0 -1 0
Ondřej Rohlík 0 0 0 0
Ondřej Roman 0 0 0 0
HC Dynamo YouTube