logo 70 MLÁDEŽ
arena logo Facebook Tacebook YouTube Instagram
13.10.2007
Jiří Lalov, Jan Hrabal

Dorostenci válí, vyhráli popáté v řadě

Druhá třetina rozhodovala dnešní utkání extraligy dorostu mezi HC Pardubice a Draky ze Šumperka. Během sedmi minut nasázeli Východočeši svému soupeři čtyři branky a bylo rozhodnuto. Protivník sice stačil snížit, ale v závěru patřilo poslední slovo domácímu kapitánovi Lukáši Kapecovi. Další branky Pardubic nastříleli Jan Jetmar, Marek Hemský a Jan Zdráhal.

Extraliga dorostu, 14. kolo, sobota 13.10.2007, ČEZ Arena Pardubice

Dynamo Pardubice

Šumperk

5:1
0:0, 4:1, 1:0
Branky a nahrávky: 20:52 Jetmar (Kapec), 22:22 Hemský (Kindl), 24:37 Zdráhal (Šafář), 27:28 Hemský (Tomín), 53:35 Kapec (Šafář) – 28:16 Cink (Skoumal). Rozhodčí: Třasák – Maštalíř, Šmika. Vyloučení: 11:10, navíc Skoumal (Šumperk) 10 minut osobní trest. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 70. Střely na branku: 27:30. Průběh utkání: 4:0, 4:1, 5:1.
Dynamo Pardubice: Štrof – Semrád, Zdráhal, Vondráček, Rejda, Havlík, Lenoch, Beneš, Čáp – Kindl, Zavoral, Šafář, Světlík, Kubelka, Moučka, Jetmar, Tomín, Hemský, Kapec, Nosek.
Šumperk: Misiorz – Hasník, Soós, Kašpar, Štefan, Starý, Fryč – Holinka, Svoboda, Fořt, Skoumal, Stejskal, Šrámek, Cink, Tomiga, Tomaník, Trtík.

Komentář

První třetina se po většinu času odehrávala ve středním pásmu. Byla velmi ovlivněna přesilovými hrami ve kterých si oba týmy dokázaly vytvořit tlak. Ani jedna přesilovka neskončila gólovým zápisem. Žádný tým nedokázal ohrozit nebezpečněji bránu.

Mezi výjimky patři střela od modré čáry Tomáše Kubelky, proti které musel pohotově zasáhnout lapačkou brankář hostí. Na opačné straně měli domácí velké štěstí. Během závaru projel puk brankovištěm podél brankové čáry. Nikdo z hráčů se nedokázal zorientovat a puk vjel za bránu. Po zbytek třetiny se hrál velmi opatrný hokej.

Naopak ve druhé třetině se rozhodoval zápas. V čase 20:52 se dokázal prosadit Jan Jetmar po asistenci Lukáše Kapece – 1:0.

Přesně za minutu a půl se domácí radovali znovu, když v čase 22:22 po přihrávce Denise Kindla prokličkoval Marek Hemský útočným pásmem a se štěstím dostal puk do brány – 2:0.

Hosté se snažili o snížení, ale místo něj přišla další rána v podobě gólu. V čase 24:37 Jan Šafář pas na Jana Zdráhala, který zakončoval v krkolomné pozici za letu zády k bráně – 3:0.

Ani to nebyl konec gólové smršti domácích. Další změna skóre přišla 27:28. Marek Hemský se trefil podruhé, ale tentokrát mu asistoval Roman Tomín – 4:0.

Hráči hostů odpověděli pohotovým snížením v čase 28:16, když se těsně před brankou prosadil Vladimír Cink po odražené nahrávce Michala Skoumala – 4:1.

Hra se poté vyrovnala a hosté se snažili o další snížení. To se jim do konce třetiny nepovedlo.

Třetí dvacetiminutovka opět přinesla aktivní začátek většinou ve středním pásmu s řadou nepřesností. Domácí se zdáli aktivnější. Velkou šanci neproměnil Roman Tomín, když nedokázal přesně zamířit v blízkosti branky.

Pátou branku Pardubic vstřelil Lukáš Kapec po akci Jana Šafáře, který za brankou zamíchal s pukem, dal si ho na hokejku a mazáckým a drzým blafákem chtěl zpoza branky překonat brankáře stejně jako minulý týden proti Havířovu. Tentokrát se mu to však nepovedlo, puk sklouzl po rameni brankáře na zem a tam jej dorazil do branky Lukáš Kapec.

Zvýšit skóre mohl ještě Tomáš Rejda. Jeho projektil od modré ale orazítkoval tyč. Domácí už si výsledek udrželi a připsali si další 3 body v tomto víkendu.