logo 70 MLÁDEŽ
arena logo Facebook Tacebook YouTube Instagram
2.9.2007
Jaroslav Svoboda, Petr Matěj, Jan Hrabal

Dorostenci nedotáhli šumperské vedení

Víkendový výjezd na Moravu se extraligovým dorostencům Pardubic nepovedl. I ve svém druhém utkání prohráli, tentokrát v Šumperku s tamními Draky těsně 4:5. Ve vyrovnaném zápase nejprve udeřili domácí, pak ale vyrovnal Lukáš Kapec. S góly se roztrhl pytel ve třetí třetině, ale ani dva brankové zásahy Jana Šafáře nedokonaly obrat.

Extraliga dorostu, 2. kolo, neděle 2.9.2007, Zimní stadion Šumperk

Šumperk

Dynamo Pardubice

5:4
1:0, 2:1, 2:3
Branky a nahrávky: 19:48 Stejskal, 36:23 Tomiga (Tomaník), 39:59 Skoumal (Cink, Fryč), 42:05 Prokopec, 53:29 Cink (Stejskal, Skoumal) – 24:45 Kapec (Beneš), 49:25 Šafář (Kindl, Vondráček), 55:58 Šafář (Světlík), 58:55 Kindl (Kapec). Rozhodčí: Kadlec - Novotná, Šimčík. Vyloučení: 7:12, navíc Zdráhal (Pardubice) 10 minut osobní trest. Využití: 3:2. Diváci: 160. Střely na branku: 27:27. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1, 4:2, 5:2, 5:4.
Šumperk: Fabrici – Fryč, Kašpar, Cink, Fořt, Stejskal, Štefan, Starý, Tomiga – Prokopec, Tomaník, Smička – Hasník, Skoumal, Svoboda – Trtík, Soós, Šrámek – Sodomek.
Dynamo Pardubice: Štrof (42:05 Barta) – Zdráhal, Lenoch, Čáp, Beneš, Havlík, Semrád, Vondráček, Rejda – Kubelka, Šafář, Kapec – Hemský, Kindl, Světlík – Zavoral, Nosek, Jetmar – Tomín, Fuks, Moučka.

Komentář

Do utkání druhého kola extraligy dorostu vstoupili lépe hosté z Pardubic. Od úvodní minuty utkání byly Pardubice lepším týmem, lépe kombinovaly a také rychle přistupovaly k hráčům Šumperka. Drakům tento styl hry nesvědčil a tak se nebylo čemu divit, že domácí hráči kazili rozehrávku a jen sporadicky se dostávali do útočného pásma k zakončení.

Tlak Moelleru byl během první třetiny znatelný, ovšem veškeré pokusy hostí končili u bezchybného Fabriciho. Ten pochytal všechny šance a když už to vypadalo, že první dvacetiminutovka skončí bez branek, mohl Fabrici sledovat gólovou radost na druhé straně kluziště. To se po chybě jednoho z hostujících hráčů prosadil Stejskal, který 12 sekund před první sirénou zužitkoval přihrávku Skoumala.

I úvod druhé části hry patřil hostům, kteří se také brzy dočkali vyrovnání.. V čase 24:45 si střelu Lukáše Kapce srazil do vlastní branky kapitán Draků Jakub Fryč. Poté se hra viditelně vyrovnala, výjimku tvořili přesilovky na jedné či druhé straně.

Další branky se diváci dočkali ve 37. minutě, když jednu z přesilovek využil Vladimír Cink a dostal tak Draky znovu do vedení. Pardubičtí si neuhlídali znovu závěr třetiny. Stejně jako v první části inkasovali i v poslední minutě druhé dvacetiminutovky.

Sekundu před koncem třetiny po obrovském závaru před brankou hostů se prosadil tečí novu Cink. Přihrávku si připsal Skoumal. Stav po dvou třetinách byl 3:1 pro domácí.

Kdo čekal, že Pardubice půjdou nekompromisně za vyrovnáním, byl překvapen, že po necelých třech minutách závěrečného dějství to bylo již čtyři jedna. Svůj únik do otevřené obrany Moelleru úspěšně zakončil kličkou do backhandu Pavel Prokopec.

Draci poté nepustili hosty do hry, většinu času se hrálo na půlce Pardubic. Pak ale předvedl One man show Jan Šafář. V čase 49:25 snížil na 2:4. Po této brance sice stačili Draci odskočit znovu na rozdíl tří branek v 53. minutě, kdy svým třetím gólem zvýšil na 5:2 Cink, který tak zaznamenal hattrick.

Stejný úspěch ale zaznamenal také hostující Šafář, který během čtyř minut dal svůj druhý a třetí gól. Minuty a pět sekund před třetí sirénou to tak bylo již jen o gól. Draci se ale ubránili, čímž jim faulem pomohl Denis Kindl a tak Draci dohráli utkání v klidu v útočném pásmu.