logo 70 MLÁDEŽ
arena logo Facebook Tacebook YouTube Instagram
7.12.2007
Jiří Lalov

Junioři neponechali nic náhodě, porazili Liberec

Juniorům HC Pardubice dnes skončila série šesti domácích utkání, ve kterých získali celkem patnáct bodů. V dnešním duelu porazili Liberec 5:3. Východočeši se dostali do čtyřgólového vedení, pak ale dvakrát inkasovali, aby klid na pardubické hokejky vrátil obránce Marek Drtina svým druhým zásahem. Liberec pak snížil na konečných 5:3 z pardubického pohledu. Další góly Pardubic vsítili Robert Kousal, který se prosadil dvakrát, a Jan Buchtele.

Extraliga juniorů, 27. kolo, pátek 7.12.2007, ČEZ Arena Pardubice

Dynamo Pardubice

Bílí Tygři Liberec

5:3
1:0, 1:0, 3:3
Branky a nahrávky: 7:30 Kousal (Kaut), 24:45 Drtina, 40:56 Kousal (Jindřich, Semorád), 44:06 Buchtele (Nykl, Radil), 51:04 Drtina (Jindřich) – 48:20 Kájínek (Diviš), 49:56 Komann (Vařecha), 47:02 Kopic (Bezděk, Kájínek). Rozhodčí: Hribík – Barvíř, Blümel. Vyloučení: 12:7. Využití: 2:2. Diváci: 50. Střely na branku: 27:38. Průběh utkání: 4:0, 4:2, 5:2, 5:3.
Dynamo Pardubice: Landsman – Kučera, Drtina, Krejnus, Blažek, Fink, Šnejdr, Poskočil – Radil, Stoklasa, Kousal, Nykl, Kaut, Buchtele, Dobiáš, Jindřich, Boček, Semorád, Šejba, Verner.
Bílí Tygři Liberec: Blažíček (44:06 Šklíba) – Niko, Hanoušek, Kolmann, Kájínek, Zákoutský, Přibyl, Diviš, Hataš – Čanky, Skalický, Vopálka, Kedršt, Mizerík, Chlouba, Kopic, Vařeka, Bezděk, Klíma, Peřina, Lemfeld.

Komentář

Hned v úvodu utkání si Liberec zahrál dvě přesilovky. Domácí obě oslabení zahráli výborně, na Filipa Landsmana nešla žádná nebezpečná střela. V čase 7:30 ujela dvojice Tomáš Kaut a Robert Kousal hostující obraně a druhý jmenovaný s přehledem poslal Pardubice do vedení – 1:0.

Hosté mohli vyrovnat o chvíli později. Libor Bezděk se ocitl sám před brankou, ale pozorný Filip Landsman vyrazil puk nad bránu. Poté se hrálo spíše ve středním pásmu a hodně puků skončilo na zakázaném uvolnění.

Do konce třetiny stihl gólman domácích vytáhnout ještě jeden ze svých skvělých zákroků, když musel zasahovat proti pokusu jednoho z Libereckých obránců. Zbytek úvodní části se už jen dohrával.

Ve 24. minutě byl vyloučen Vojtěch Přibyl a domácím se tuto přesilovku povedlo využít. V čase 24:45 od modré napřáhl Marek Drtina a přízemní střelou poslal puk za záda Robina Blažíčka – 2:0.

Liberecký gólman měl i nadále spoustu práce. Ve 26. minutě musel zasahovat proti dvojici domácích. Liberec se v přesilovkách doslova trápil. Vůbec nedokázal ohrozit gólmana Landsmana a domácí všechny puky vyhazovali.

Ve 32. minutě se hnala trojice Ugo Dobiáš – Martin Šejba – Lukáš Radil na bránu. Posledně jmenovaný volil místo přihrávky střelu a puk skončil v náručí připraveného brankáře. Ve vlastní oslabení vybojoval Robert Kousal puk a nehrával na osamoceného Ladislava Jindřicha, ten však nepřesně zakončil.

V závěru třetiny se hrálo čtyři na tři, Pardubice chybovaly v obraně, ale Libor Bezděk trestuhodně neproměnil obrovskou šanci.

Do závěrečné časti šly Pardubice v početní výhodě, která se jim v čase 40:56 povedla využít. Jan Semorád přihrál na Ladislava Jindřicha, ten prodloužil na Roberta Kousala, který poslal puk do brány už podruhé – 3:0.

Hosté se snažili o snížení, ale další gól si připsaly opět Pardubice. V čase 44:06 se prosadil Jan Buchtele po kombinaci s Petrem Nyklem a Lukášem Radilem vyhnal brankáře Blažíčka z branky – 4:0.

Liberec dostal nabídku přesilovky pět na tři, v které držel domácí pod obrovským tlakem. V čase 48:20 se po přihrávce od Patrika Diviše napřáhl kapitán David Kájínek a poslal prudký projektil až za záda Filipa Landsmana – 4:1.

Netrvalo dlouho a hosté snížili na dvougólový rozdíl. V čase 49:56 našla přihrávka Lukáše Vařechy osamoceného Petra Kolmanna, který se dlouho nerozpakoval a přesně zakončil – 4:2.

Pojistku Pardubic v podobě gólu si připsal v čase 51:04 svým druhým dnešním zásahem Marek Drtina, kterému přihrával Ladislav Jindřich – 5:2.

V 55. minutě hráli hosté přesilovou hru. Všechny pokusy od modré Filip Landsman s přehledem pochytal. Na střelu Miroslava Kopice po kombinaci s Liborem Bezděkem a Davidem Kájínkem už byl krátký a skóre se v čase 57:02 měnilo naposledy – 5:3.

Hosté ještě zkoušeli ke konci zápasu hru bez gólmana, ale Pardubice držely puk na svých holích a vedení a zisk tří bodů si pohlídaly.