logo 70 MLÁDEŽ
arena logo Facebook Tacebook YouTube Instagram
6.3.2020
Redakce

Dorostenci kvůli oslabení v poslední třetině podlehli nad Plzní

Pardubice – Mládež dnes v Extralize dorostu o pořadí v play-off měla těžkého soupeře z Plzně. Od začátku se zápas jevil jakožto vyrovnaný. Do šancí se dostávaly oba týmy, ale brankáři dnes svými zákroky výborně podrželi své týmy. Šťastnějším týmem na konci utkání se stala Plzeň. Ta ve třetí třetině odskočila díky přesilovce na tříbrankový náskok, na který domácí pouze zareagovali dvěma góly a jen zkorigovali utkání na 3:4.

ELIOD extraliga dorostu, 0. kolo, pátek 6.3.2020

Dynamo Pardubice

Plzeň

3:4
1:0, 0:1, 2:2
Branky a nahrávky: 17:22 Štetka, 56:02 Burda (Novotný), 59:39 Štetka (Chabada) - 12:23 Hausera (M. Soukup, Šiler), 35:46 Šiler (Houdek, Hauser), 49:10 Holý (Houdek, Šiler), 50:12 Hauser (Holý). Rozhodčí: Glanc – Kovář, Stanko. Vyloučení: 3:1. Využití: 0:2. Diváci: 65. Střely na branku: 29:37. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:4, 3:4.
Dynamo Pardubice: Borovička – Joudal, Hebek, Vašíček, Kubíček, Koudelka, Chabada, Špinka – Pavlata, Matuška, Paleček, Kubíček, Formánek, Nekvinda, Burda, Novotný, Štetka.
Plzeň: Lokajíček – Houdek, Kanta, Matoušek, Hodinář, Lučan, Černý – Šiler, Hauser, Korčák, Hořejší, M. Soukup, Schindler, Křemen, Kreuzman, Holý.

Komentář

Od začátku první třetiny se jevilo, že to bude vyrovnaný souboj. Na obou stranách jsme viděli několik krásných akcí a příležitostí. Ta největší přišla ve 13. minutě, když po dobrém obranném bloku hostů se hnali dopředu hned tři hráči. Šiler výborně obešel přes obranu Pardubic, puk dostal k Soukupovi a ten namazal nahrávkou pod sebe na Petra Hausera, který puk zavěsil do branky. Pardubice na inkasovaný gól odpověděly ještě ve stejnou třetinu. O 5 minut později se totiž prosadil Pavol Štetka, který po chybě v obranném pásmu Plzně získal puk a z pravého kruhu trefil přesně horní roh branky - 1:1.

Druhá třetina probíhala víceméně stejně jako první. Na obou stranách bylo několik šancí, které domácí Borovička a hostující Bočan museli zneškodnit. První jmenovaný svoje čisté konto ve druhé třetině ale neudržel do konce. Ve 36. minutě osamocený Houdek vypálil směr na branku domácích. Brankář sice první střelu vyrazil před sebe, ale na druhou už od dorážejícího Jakuba Šilera nedosáhl a Plzeň se opět ujala vedení.

V půli třetí periody domácí šli do dvojitého oslabení. To Plzeň dokázala po 8 sekundách využít. Po vyhraném buly se puk dostal před branku Borovičky, odkud ještě Houdek nahrál na volného Jakuba Holého, který puk poslal za záda brankáře. A minutu na to se Plzeň radovala znova. V přesilovce 5 na 4 Jakub Holý tentokrát poslal puk na pravou stranu, kde stál Petr Hauser a ten se se svoji střelou nemýlil - 1:4. Pardubice nic nevzdávaly a čtyři minuty před koncem dokázaly vstřelit gól. Od modré čáry vystřelil Novotný, puk se odrazil od hrudi Bočana a dopadl přesně před brankové území, kde stál nehlídaný Daniel Burda a prostrčil puk do branky. 21 sekund před koncem domácí ještě snížili ještě více, když ve hře bez brankáře skóroval Pavol Štetka, ale to bylo vše, co se jim v zápase dokázalo povést, a tak po těžkém a vyrovnaném souboji prohrávají na domácím ledě s Plzní 3:4.

Ohlasy po utkání

Petr Hemský (HC Dynamo Pardubice): „Myslím si, že to byl vyrovnaný zápas. Nás tam přehrávala jedna lajna, která byla nebezpečná. Bohužel jsme špatně hráli v obranném pásmu, kde jsme si špatně drželi souboj 1 na 1. Na druhé straně jsme zase neproměňovali šance, které jsme si vypracovali a bohužel v poslední třetině jsme kvůli dvěma oslabením dostali dva góly a to rozhodlo zápas."

Tomáš Pejchar (HC Plzeň 1929): „Dnes jsme to měli postavený na dobrém brankáři, který nás i po našich chybách držel ve hře. Potom se to lámalo za stavu 2:1 pro nás, kde jsme využili přesilovku a odskočili Pardubicím. V závěru jsme si to ještě zbytečně zkomplikovali, ale naštěstí domácí už neměli čas a my jsme to dotáhli do vítězného konce."