logo 70 MLÁDEŽ
arena logo Facebook Tacebook YouTube Instagram
29.2.2020
Redakce

Dorostenci Pardubic přehráli na svém ledě Spartu 5:2

Pardubice – Dorostenci Dynama zvládli domácí utkání v enteria areně proti Spartě poměrem 5:2. Během duelu se dostali do vedení o čtyři branky, jenže soupeř z Prahy vzdoroval a snížil na rozdíl dvou. Konečnou podobu výsledku dal do prázdné branky Daniel Herčík.

ELIOD extraliga dorostu, 0, sobota 29.2.2020, enteria arena

Dynamo Pardubice

Sparta Praha

5:2
2:0, 2:1, 1:1
Branky a nahrávky: 1. Štetka, 19. Paleček (Herčík, Nekvinda), 27. Pavlata (Kloz, Hebek), 28. Matuška (Nekvinda), 59. Herčík (Matuška) – 37. Tomov (Zembol, Krupička), 42. Mácha (Zembol, Tomov) Rozhodčí: Martin Vepřovský - Ladislav Hrabal, Tomáš Jiruška. Vyloučení: 4:3. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 100. Střely na branku: 29:34. Průběh utkání: 4:0, 4:2, 5:2.
Dynamo Pardubice: Borovička – Joudal, Hebek, Kubíček P., Bárta, Koudelka, Chabada, Špinka – Pavlata, Matuška, Paleček, Herčík, Kubíček J., Nekvinda, Kloz, Burda, Štetka, Macas.
Sparta Praha: Krbeček – Tomov, Ducháč, Tůma, Menzel, Adamec, Horáček – Mácha, Höll, Krupička, David, Václavík, Červenka, Zembol, Kalný, Pražák, Theimer, Vitouch, Senčák.

Komentář

Dorostenci Dynama vstoupili do utkání nejlépe, jak mohli. Již po 26 sekundách hry dokázal skórovat Pavol Štetka, který střelou nad rameno propálil gólmana Sparty. Ve třetí minutě se domácí radovali znovu, jenže tentokrát brance předcházel hvizd sudího. Pardubice měly v úvodní dvacetiminutovce velkou převahu. Druhý zářez pro Východočechy mohl mít na svědomí Pavlata, ten bohužel prázdnou branku minul. Na druhé straně měl možnost srovnat Höll, nicméně jeho samostatný únik dokázal Borovička zlikvidovat. V závěru periody se stav přeci jen změnil. Adam Paleček předvedl důraz na brankovišti, dokázal najít v těsném prostoru puk a dorazit jej za bezmocného Krbečka.

Druhá třetina pokračovala stejně jako ta předešlá. Domácí hýřili aktivitou a vypracovávali si další šance. Ve 27. minutě Dominik Pavlata využil přesilovou hru a střelou z prostoru mezi kruhy poslal Dynamo do vedení o tři branky. O minutu později se k němu přidal i Jan Matuška, jehož důraz v předbrankovém prostoru znamenal čtvrtou trefu Pardubic. Hosté se těžko dostávali do hry, ale v závěru třetiny předvedli krásnou akci. Přesnými přihrávkami vyšachovali celou obranu Dynama, na konci pohledné kombinace byl Nino Tomov, který neměl problém do prázdné branky zasunout.

Sparťané na začátku třetí třetiny zdramatizovali duel, když Adam Mácha dokázal najít puk vedle Borovičky a dorazit ho do odkryté klece. Pražané ožili a najednou byli aktivnější oni. Pomohla jim k tomu také přesilovka, ve které ale Borovička pochytal, co se dalo. Ve 48. minutě se hosté radovali z kontaktní trefy, ale protože bylo předtím pískáno, tak platit nemohla. Krušné chvilky Dynamo zažilo v 55. minutě, když byl vyloučen za podrážení brankář Borovička. Sparťané v přesilové hře přehrávali soupeře, ale naráželi právě na brankáře Pardubic. V závěru to hosté zkusili v šesti v poli, jenže se jim tato herní situace nepovedla. Do prázdné klece stvrdil tři body Daniel Herčík. Dynamo nakonec po velkém boji přehrálo Spartu a raduje se z vítězství 5:2.

Ohlasy po utkání

Petr Hemský (HC Dynamo Pardubice): „Do zápasu jsme vstoupili velmi aktivně. První třetinu jsme odehráli ve výborném tempu, soupeře jsme přehrávali, byli jsme dobří v útočném pásmu, silní na kotouči. Bohužel, když jsme se dostali do vedení 4:0, tak jsme polevili. Soupeř přidal a víceméně od půlky zápasu si myslím, že Sparta byla lepší a my jsme to se štěstím vyhráli."

Darek Stránský (HC Sparta Praha): „Z našeho pohledu první třetina naprosto příšerná. Ono sice zaprvé Pardubice hrály úžasně v té první třetině, vůbec jsme nestíhali a myslím, že jsme mohli být rádi, že to skončilo pouze 2:0 pro domácí. Ve druhé třetině jsme tam měli neubráněnou přesilovku soupeře a kiks, kdy nám soupeř odskočil na rozdíl čtyř branek. My jsme se potom zvedli, ale samozřejmě ten výsledek byl pro nás nepříjemný. Tím, že jsme druhou polovinu zápasu začali stíhat a neodehráli jsme ji špatně, tak nás to nakoplo a myslím, že ve třetí třetině jsme byli maličko lepší, ale bohužel náskok soupeře byl tak výrazný, že se to nepodařilo dorovnat."