logo 70 MLÁDEŽ
arena logo Facebook Tacebook YouTube Instagram
16.11.2019
Redakce

Gólový koncert juniorů – Motoru nasázeli bůra!

České Budějovice – Prohru o pět branek na Kladně hodili pardubičtí junioři za hlavu a ze svých chyb se poučili. Na jihu Čech předvedli parádní výkon a domů si odváží výhru 5:0! O výhru Dynama se kromě bezchybného Nečase nejvíce zasadil třemi kanadskými body Michal Rouha.

Turnaj O Pohár DHL, 18. kolo, sobota 16.11.2019, Budvar aréna

České Budějovice

Dynamo Pardubice

0:5
0:0, 0:4, 0:1
Branky a nahrávky: 26. Kostka (Chára, Kubíček), 27. Šír (Rouha, Nečas), 29. Rouha (Chára, Oliva), 30. Rouha (Jelínek, Blažej), 49. Kostka. Rozhodčí: Lacina, Zíka, Zedníková . Vyloučení:5:6 . Využití: 0:2. Diváci: 68. Střely na branku: 24:28. Průběh utkání: 0:5.
České Budějovice: Dvořák – Najman, Remta, Pavlát, Novák, Doktor – Řezáč, Pigl, Hrubec, Hrakholski, Masopust, Pouzar, Ryba, Janoch, Schwartz, Čížek, Silný
Dynamo Pardubice: Nečas – Hrádek, Oliva, Kubíček, Leder, Blažej, Jelínek – Rouha, Antoníček, Tobiáš, Costa, Kostka, Chára, Rohlík, Šír, Bucek, Hledík, Šťastný

Komentář

První třetina ještě byla paradoxně bez vstřelených branek, ačkoli šancí bylo na obou stranách hned několik. Třeba během přesilové hry Pardubic po vyloučení Michala Silného. Během prvních dvaceti minut svižného duelu ale ani jedno mužstvo nevyužilo své příležitostia a tak se šlo do druhé části bez branek a za stavu 0:0.

V ní to hosté rozbalili naplno. Nejdříve v 25. minutě skóroval Martin Kostka po asistenci Dominika Cháry. Minutu poté pak Nečas rozehrál na Rouhu, který posunul puk na Radka Šíra a ten se před brankou Budějovic nemýlil a zaznamenal tak již svou osmou branku v sezoně. To ale ještě ani zdaleka nebylo vše, Michal Rouha totiž kromě asistence přidal další dva góly! Nejdříve využil přesilovou hru po nahrávkách Cháry a kapitána Olivy, v čase 29:45 pak zakončil spolupráci obránců Blažeje a Jelínka. Během pěti minut vedlo Dynamo 4:0 a zápas mělo pod svou kontrolou.

Duel navíc ve druhé třetině okořenila potyčka Tomáše Jelínka s Matoušem Hrubcem. Ani nabídnuté přesilové hry pak ale nevedly k první brance Jihočechů, které naopak 11 minut před koncem utkání zmrazil svým druhým přesným zásahem Martin Kostka. Díky skvěle zvládnutému zápasu se pardubičtí junioři opět vyšvihli do čela tabulky soutěže a v úterní dohrávce s Hradcem Králové se mohou dotáhnout na vedoucí Karlovy Vary.