logo 70 MLÁDEŽ
arena logo Facebook Tacebook YouTube Instagram
4.10.2019
Redakce

Pardubice těsně padly ve Zlíně. Nepomohla ani premiérová trefa Blümela

ZLÍN – Pardubice neměly na ledě Zlína ideální vstup do utkání, rychle inkasovaly a poté prohrávaly o dvě branky. To je však nesrazilo a díky premiérové trefě debutanta Matěje Blümela a brance Radoslava Tybora srovnaly. Jenže na začátku druhé části už muselo Dynamo opět stahovat manko, to se povedlo ve 30. minutě Janu Klozovi. Na srovnání Berani ale za čtyři minuty odpověděli a znovu už Pardubice i přes mírnou střeleckou převahu srovnat nedokázaly.

Tipsport extraliga, 7. kolo, pátek 4.10.2019, Zimní stadion L. Čajky

Berani Zlín

Dynamo Pardubice

4:3
2:2, 2:1, 0:0
Branky a nahrávky: 0:58 Dufek (Köhler; 5/5), 12:02 Žižka (Okál, P. Sedláček; 5/5), 21:28 Okál (5/5), 33:47 Žižka (Herman, P. Sedláček; 5/5) – 13:17 Blümel (Holland; 5/5), 19:40 Tybor (Mandát; 5/5), 29:14 Kloz (Hovorka; 5/4). Rozhodčí: Jeřábek, Kubičík – Rampír, Špringl. Vyloučení: 3:2. Využití: 1:0. Diváci: 4197. Střely na branku: 24:31. Zblokované střely: 16:16. Hity: 12:14. Vhazování: 33:31. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2, 3:3, 4:3. Nejlepší hráči: Tomáš Žižka – Radoslav Tybor.
Berani Zlín: Čiliak – Nosek, Žižka, Ferenc, Freibergs, Buchta, Řezníček, Gazda – Ondráček, Honejsek, Kubiš – Okál, Sedláček, Herman – Dufek, Palmberg, Köhler – Šlahař, Popelka, Szturc.
Dynamo Pardubice: Štěpánek – Eklund, Holland, Kolář, Piché, Mikuš, Zdráhal, Ivan – Mandát, Kousal, Tybor – Látal, Harju, Hovorka – Kusý, Kloz, Poulíček – Machač, Blümel, Matýs.

Komentář

Pardubice se jako první dostaly v zápase k ohrožení branky soupeře, jenže už na konci první minuty utkání inkasovaly. Jan Dufek objel pardubickou bránu, sjel si s pukem na pravý kruh a poté pohotovou svižnou ranou nedal Sedláčkovi šanci zakročit – 1:0. Dynamo mohlo rychle vyrovnat, ve skrumáži před bránou Čiliaka ale nebylo úspěšné. Po ubráněném oslabení hostů přišel druhý přesný zásah Beranů, Okál posunul kotouč na modrou čáru Tomáši Žižkovi a ten tvrdou ranou příklepem poslal kotouč do horního rohu brány – 2:0. Na tuto branku Pardubice rychle odpověděli, svou premiérovou extraligovou trefu si připsal debutant Matěj Blümel, jenž se uvedl přízemní střelou, která propadla za Čiliakova záda – 2:1. Dvacet vteřin před první sirénou bylo srovnáno, Radoslav Tybor dostal nahrávku zpoza brány do předbrankového prostoru a bezprostředním zakončením poslal puk do brány – 2:2.

Dynamo na začátku druhé části nedokázalo navázat na dobrý konec první třetiny a opět rychle inkasovalo. Zdeněk Okál si sjel s pukem do pravého kruhu a přes pardubické obránce ho poslal ke vzdálenější tyči – 3:2. Na tuto trefu odpověděly Pardubice ve 30. minutě využitou početní výhodou. Hovorka poslal puk na pravou stranu Janu Klozovi, který propálil Čiliaka příklepem – 3:3. Ani tentokrát nerozhodné skóre příliš dlouho nevydrželo, o čtyři minuty později napřáhl na pravé straně ke střele z takřka nulového úhlu Tomáš Žižka a brankář Štěpánek si nešťastně srazil puk za svá záda – 4:3. Východočeši měli šanci znovu odpovědět z přesilovky, jenže tu nevyužili.

Východočeši se po celou třetí třetinu snažili vstřelit další vyrovnávající branku, nedařilo se jim však vypracovávat si výraznější šance. Zlínští se postupně čím dál tím více soustředili na defenzivu a to se jim vyplácelo, nepouštěli totiž soupeře k zakončení a když už Pardubice vypálily, tak dokázali Čiliakovi pomoci. Dynamo to ještě v poslední minutě zkusilo v šesti hráčích v poli, jenže ani to kýžený úspěch nepřineslo.

Ohlasy po utkání

Martin Hamrlík: „Všem nám spadl obrovský kámen ze srdce, bylo to na psychiku hodně těžké, takže děkujeme hráčům, nechali tam všechno. Výborný vstup do utkání, pak jsme si to zkomplikovali lajdáckou chybou třicet vteřin před koncem třetiny. Tam jsme zase začali pochybovat, ale naštěstí jsme dali na 3:2. Jsme rádi, že to tak nějak vyústilo v to vítězství, Marek Čiliak zachytal a podržel nás, byly tam nějaké těžké chvíle, kde měl dobré zákroky. Snad se od toho odrazíme do dalších bojů.“

Radek Bělohlav: „Jeli jsme dnes k zápasu, který nebyl jednoduchý, nebyl jednoduchý ani pro soupeře a tímto mu gratuluji, protože to měl stejně složité jako my. Udělali jsme o chybu víc, mrzí nás to, bojovali jsme až do konce. Mladí kluci udělali dvě chyby a bohužel jsme dali zase málo branek. Měli jsme v přesilovkách pár velkých šancí, neproměnili jsme a když jsme v zápase potřetí prohrávali, tak už jsme to nedokázali vyrovnat.“

Fotogalerie

Zápasy v sezóně

7. kolo, 4. 10. 2019
ZLN - PCE
4:3
20. kolo, 22. 11. 2019
PCE - ZLN
0:2
33. kolo, 3. 1. 2020
ZLN - PCE
4:1
46. kolo, 16. 2. 2020
PCE - ZLN
3:2

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube