logo 70 MLÁDEŽ
arena logo Facebook Tacebook YouTube Instagram
10.10.2022
Redakce

Výhra už byla povinnost. Jsem rád, že se to podařilo, říká Krčál

Po třech prohrách v řadě proti Liberci, Hradci Králové a Mladé Boleslavi potřebovali dorostenci nutně bodovat, aby se jim špička skupiny B příliš neoddálila. A to se proti Jihlavě podařilo, když zejména po výborné první třetině, zdolalo Dynamo svého soupeře z Vysočiny vysoko 7:2. Nemalý podíl na výsledku měl i čtyřbodový David Krčál, který v rozhovoru popsal, jak se vysoký výsledek zrodil a jak se ze Slavie dostal do Pardubic.

Po třech porážkách v řadě jste konečně zvládli zápas vítězně. Jaký je to pocit?
Už jsme potřebovali konečně vyhrát, celý náš tým to potřeboval. Konečně se nám začalo dařit střelecky a mohli jsme ukázat naši sílu.

Proti Jihlavě jste výborně vstoupili už do první třetiny, ve které vám tam napadaly čtyři góly. Hrálo se vám po zbytek zápasu více uvolněně s vědomím výrazného vedení?
První třetina vypadala pro nás hodně dobře. Na začátku druhé třetiny nám ale dali dva rychlé góly, které ukázaly, že to nebude tak lehké. Museli jsme víc přidat, abychom zápas vyhráli.

Vám osobně se utkání velmi vydařilo, byl jste aktivní, zaznamenal jste čtyři body a trefil navíc dvě tyčky, takže mohlo být ještě lépe…
Jsem rád, že si mi zápas povedl, více jsem střílel a celé naší lajně se dařilo. Ale víc mě těší, že jsme vyhráli.

Sobotní vítězství bylo hodně důležité i z hlediska umístění, protože jste se dotáhli zpět blíž ke špičce. Vnímali jste to nějak před zápasem, že by bylo dobré tři body urvat?
Výhra už byla povinnost, abychom zůstali v kontaktu s ostatními kluby. Na zápas jsme se připravovali poctivě, tak jako na každý jiný.

Do Pardubic jste přišel před touto sezonu ze Slavie. Jak se to vůbec celé seběhlo a dá se říct, že už jste se tady zabydlel?
Po MČR krajů mě oslovilo několik týmů, které o mě měly zájem. Když jsem navštívil HC Dynamo Pardubice, udělaly na mě dobrý dojem. Tým, škola, prostředí, vše bylo pozitivní. A s rodiči jsme se rozhodli, že to budou právě Pardubice. Začátky nebyly jednoduché… Změna klubu, ve Slavii jsem byl deset let, změna školy, kdy jsem nastoupil na střední školu sportovního managementu v Pardubicích a nejtěžší věc byla odstěhování se od rodičů. Ale myslím si, že už si vše sedlo. Cítím se tu dobře.

Foto: R. Hansel, facebook Juniorský hokej