logo 70 MLÁDEŽ
arena logo Facebook Tacebook YouTube Instagram
15.03.2024
Redakce, foto: Ronald Hansel

Věříme, že budeme pro Třinec nepříjemný soupeř, říká obránce Martin Švec před startem čtvrtfinále

Junioři si v nižší nadstavbové skupině počínali naprosto suverénně, když ji před Plzní ovládli. Jako vítěze je čekal nejhůř nasazený soupeř z vyšší nadstavby – tedy Vítkovice. S Ostravany se Dynamo utkalo už v základní skupině, kde s nimi mělo kladnou bilanci, kterou si přeneslo i do předkola play off. Po postupu 3:1 na zápasy čeká nejstarší mládežnickou kategorii čtvrtfinále s Oceláři. „Bylo naším cílem do play off postoupit a právě na Vítkovice jsme si docela věřili,“ hlásí obránce Martin Švec.

Série předkola proti Vítkovicím se pro pardubické mladíky od začátku vyvíjela velmi slibně, protože z ostravského ledu se vrátili se dvěma výhrami. „Už v základní části jsme s nimi hráli a většinu zápasů i vyhráli. Zjistili jsme, že umíme otáčet i těžké zápasy na naši stranu,“ vysvětluje 17letý obránce. „Jen bychom měli ještě vylepšit napadání v útočném pásmu a nenechat si dát góly hned na začátku,“ dodává.

Jako nejdůležitější moment popsal tvořivý bek se třemi letošními zápasy v extralize zvednutou psychiku po výhrách. „Přestože jsme postoupili z té nižší skupiny, tak psychika hrála spíš pro nás. Už ve Vítkovicích jsme věřili, že celou sérii můžeme dotáhnout do vítězného konce,“ popsal Švec moment, kde se vše mohlo lámat.

Jak už bylo zmíněno, Dynamo šlo do série jako hůře postavený celek. Zatímco ale Východočeši poměrně pravidelně proti slabším soupeřům vyhrávali, Vítkovičtí silnějším soupeřům tolik bodů neubrali. Hrálo to roli? „Asi se opravdu správně tvrdí, že všechno zlé je k něčemu dobré. Sice jsme byli velmi zklamaní, když jsme nepostoupili do té lepší skupiny, ale zase jsme díky vyhraným zápasům získali potřebné sebevědomí a v šatně panovala výborná atmosféra.“

V minulé sezoně junioři přes Třinec ve čtvrtfinále nepřešli, o motivaci tak letos není nouze ani přes velkou sílu soupeře. „Rozhodně máme toho nejsilnějšího soupeře, hrají snad ještě lépe než loni. Ale těšíme se na kvalitní hokej a věřím, že i my budeme pro Třinec nepříjemný soupeř,“ uzavírá Martin Švec.