logo 70 MLÁDEŽ
arena logo Facebook Tacebook YouTube Instagram
před 3 dny
Redakce

Už v neděli začíná 11. ročník Dynamo hokejové školy!

Léto utíká jako voda, v pardubické enteria areně už je znovu ledová plocha a vše je tak připravené na začátek Dynamo hokejové školy. Její 11. ročník začíná v neděli 21. července, nabitý program potrvá až do pátečních odpoledních hodin.

Tradice letního hokejového kempu začala v Pardubicích v roce 2014. Od té doby se ke konci července sjíždí do enteria areny desítky dětí, aby si užily nabitý týden plný tréninků i zábavy v hokejovém kolektivu. Dynamo hokejovou školu letos čeká už 11. ročník, začíná prezencí v neděli 21. července v 10 hodin.

Mladí hokejisté a hokejistky budou rozděleni do čtyř věkových skupin, kemp zahájí nedělním tréninkem na ledě. Od pondělka do čtvrtka bude mít každá skupina dvě tréninkové jednotky na ledě denně.

Dynamo hokejová škola ovšem není pouze o trénování na ledě, její účastníci budou trénovat také na suchu, čekají je různé hry a chybět nebude ani bazén. Ve středu odpoledne potom vyrazí na tradiční návštěvu lanového centra v Pardubicích.

„Hokejovou školu se každoročně snažíme udělat co nejpestřejší. Trénink na ledě je samozřejmě nejdůležitější součástí, ale není to všechno. Všichni si užijí nabitý a zábavný týden,“ říká Petr Hemský, šéftrenér mládeže Dynama.

Také letos budou mít kluci a holky možnost potkat hráče Dynama, na besedu přijdou Martin Kaut, Jan Mandát a Tomáš Vomáčka. Dalším čestným hostem potom bude odchovanec Dynama s bohatými zkušenostmi z NHL a mistr ligy i světový šampion z roku 2005, Aleš Hemský.

Letošního ročníku Dynamo hokejové školy se zúčastní 120 dětí, kapacita je tedy naplněna.

„Je to maximální možný počet, abychom mohli zachovat dané rozdělení do skupin a organizaci tréninků na ledě. Každý hráč při příjezdu dostane uvítací balíček s tréninkovým dresem a tričkem,“ říká Patrik Moučka, organizačně provozní manažer mládeže.

Dynamo hokejová škola 2024 začíná v neděli 21. července v 10:00 a skončí v pátek 26. července v odpoledních hodinách.