logo 70 MLÁDEŽ
arena logo Facebook Tacebook YouTube Instagram
05.08.2023
Redakce

Snažím se využít své šance a dát do toho maximum, říká Michal Hrádek

V extralize odehrál už 117 zápasů, za A-tým poprvé nastoupil už v 17 letech. Obránce Michala Hrádka čeká další výzva, vybojovat si v konkurenci pravidelné místo v prvním týmu. „Vnímám svoji pozici tak, jakou ji mám. Snažím se využít své šance a dát do toho maximum,“ říká odhodlaně odchovanec Dynama.

V dubnu roku 2019 poprvé oblékl dres „A“ týmu v baráži o extraligu proti Chomutovu. Od té doby zapsal 117 extraligových startů ve čtyřech sezonách. Společně se svými spoluhráči se teď připravuje na další, Dynamo má za sebou první týden na ledě.

„Teď to bude založené hodně kondičně, abychom se dobře připravili na sezonu. Každý s tím počítá, je to součástí každého začátku přípravy na ledě. Zvykáme si na to a bude to jen lepší a lepší,“ říká odchovanec Dynama.

Zpátky mezi mantinely se vrátil s nadšením.

„Těšil jsem se moc. Chodil jsem už týden předtím s klukama, se kterými jsme se domluvili. Nadšení bylo velké, protože mi už chybělo, až si zase s klukama vystřelíme na branku a zahrajeme si.“

V prvním týdnu přípravy absolvovali hráči také náročné kondiční wingate testy. Mezi hokejisty příliš oblíbené nejsou, což potvrzuje i Michal Hrádek.

„Není to nic příjemného. Je to sice krátký test, okolo 30 vteřin, ale velmi náročný. Odhalí to celou naší fyzickou připravenost.“

V minulé sezoně odehrál v extralize 25 zápasů, často s týmem utkání absolvoval v pozici sedmého obránce. Dalších 23 startů přidal za B-tým v Chance lize. O svou pozici v prvním týmu bude muset bojovat.

„Bavil jsem se o moji pozici i s trenéry. Já jsem rád, že se o tom se mnou pobavili, pro každého hráče je lepší, když s ním trenérský štáb komunikuje. Vnímám svoji pozici tak, jakou ji mám, snažím se využít své šance a dát do toho maximum,“ říká odhodlaně.