logo 70 MLÁDEŽ
arena logo Facebook Tacebook YouTube Instagram
před 3 dny
Redakce

Sezona Petera Čerešňáka: Nejproduktivnější bek Dynama, nejlepší v plus/minus i účast na MS

Druhou sezonu v dresu Dynama odehrál Peter Čerešňák. Slovenský obránce znovu potvrdil svou ofenzivní pověst a v základní části byl nejproduktivnějším obráncem týmu, mezi extraligovými beky třetím nejlepším. Čero se dlouhodobě řadí k nejlepším hráčům soutěže a v průběhu semifinále prodloužil s Dynamem smlouvu do roku 2028. Po konci sezony reprezentoval Slovensko na mistrovství světa.

Do Pardubic přišel v létě roku 2022 s jasnou pověstí zodpovědného a velmi produktivního obránce. Obě vlastnosti Peter Čerešňák v Dynamu během dvou sezon jednoznačně potvrdil. V první sezoně nasbíral 29 kanadských bodů, v té uplynulé ještě více.

V základní části Tipsport extraligy 2023/24 vstřelil v 51 zápasech 8 gólů a přidal k nim 29 asistencí. Se 37 kanadskými body byl jednoznačně nejproduktivnějším obráncem Dynama a třetím nejproduktivnějším bekem extraligy. V play off byl mezi extraligovými obránci dokonce druhý.


Čero v sezoně zažil několik vícebodových večerů. Za zmínku stojí dva tříbodové večery (vždy 1+2) a 10. ledna v Brně nasbíral dokonce 4 kanadské body (1+3)! Připsal si také úctyhodnou šňůru, když mezi 3. prosincem a 21. lednem bodoval v jedenácti ze čtrnácti zápasů a celkově v tomto období zaznamenal 18 kanadských bodů.

Ve statistice +/- potom extraligovým statistikám obránců za minulou sezonu vévodí, když zakončil základní část s bilancí +32!

Skvěle si Peter Čerešňák vedl i na mezinárodní scéně, v Lize mistrů byl v produktivitě obránců na čtvrté pozici.

Po skončení 1. semifinálového duelu s Litvínovem oznámilo Dynamo přímo v enteria areně fantastickou zprávu. Peter Čerešňák prodloužil smlouvu a v červenobílém dresu bude nastupovat do roku 2028!

Čero byl opět nominován také do slovenského národního týmu, se kterým se zúčastnil českého mistrovství světa.