logo 70 MLÁDEŽ
arena logo Facebook Tacebook YouTube Instagram
18.07.2024
Redakce

Roman Červenka bude oblékat dres s číslem 19

V pondělí Dynamo oznámilo významnou posilu do svých útočných řad, hráčem Pardubic se stal Roman Červenka. Zkušený útočník nosí po většinu kariéry na svém dresu číslo 10, které visí pod stropem enteria areny a v Dynamu je vyřazené. Díky souhlasu obou legend, které číslo 10 v minulosti nosily, dostal Roman Červenka možnost používat své oblíbené číslo. Kapitán mistrů světa se ale rozhodl oblékat dres s číslem 19. „Respektuji tradici Dynama a rozhodl jsem se, že číslo 10 na mém dresu nebude,“ říká Roman Červenka k výběru svého čísla.

Po většinu své kariéry nosil na dresu Roman Červenka v klubech i reprezentaci své oblíbené číslo 10. Číslo 10 na zádech v minulosti v Dynamu oblékali legendární hráči Josef Paleček a Jiří Šejba, a právě jejich číslo je vyřazené a dresy visí pod stropem enteria areny.

Oba bývalí hokejisté nicméně souhlasili s dočasným uvolněním čísla 10 k použití pro nejnovější posilu Dynama, jednoho z nejlepších českých hráčů současnosti i poslední dekády. Roman Červenka se rozhodl tuto možnost nevyužít.

„Obrovsky si vážím toho, že pánové Paleček a Šejba mi chtěli umožnit, abych hrál s číslem 10. Oba jsou legendami Dynama i národního týmu a opravdu moc si toho vážím. Já ale naprosto respektuji historii a tradici Dynama Pardubice. Proto jsem se rozhodl, že číslo 10, které je mé nejoblíbenější, na mém dresu nebude. V Dynamu budu nosit číslo 19,“ říká Roman Červenka.

Dynamo oznámilo největší extraligový příchod posledních let v pondělí na tiskové konferenci. Právě tam už padla otázka na číslo dresu, které bude v Pardubicích kapitán mistrů světa z Prahy používat. Dnešním rozhodnutím je jasné, že Romana Červenku budeme vídat v dresu s číslem 19.