logo 70 MLÁDEŽ
arena logo Facebook Tacebook YouTube Instagram
01.05.2024
Redakce

Robert Říčka odchází do Komety Brno

Po třech sezónách opouští pardubickou organizaci Robert Říčka. Čtyřiatřicetiletý útočník odehrál v Dynamu 170 zápasů, během niž nasázel 61 branek. „Byly to skvělé sezóny. Dvakrát za sebou jsme vyhráli základní část, zahrál jsem si Ligu mistrů i Spengler Cup. Měli jsme výbornou partu v kabině, na což budu rád vzpomínat," loučí se Řeka.

„Jsem moc rád, že jsem mohl být v Pardubicích. Teď se mi těžko mluví, je chvilku po sedmém finále a věřil jsem, že to moje působení bude mít zlatou tečku. Mrzí mě to, celkově jsem ale rád, že jsem tu mohl být. Spoustu lidí jsem si tu oblíbil, byli tu skvělý fanoušci a líbilo se mi, jak organizace funguje. Chybí jen ta třešnička na dortu v podobě titulu," říká zkušený útočník.

Robert Říčka získal v pardubickém dresu stříbrnou i bronzovou medaili. Celkově naskočil do 170 zápasů, vstřelil 61 branek a přidal 47 asistencí. „Byly to skvělé sezóny. Dvakrát za sebou jsme vyhráli základní část, zahrál jsem si Ligu mistrů i Spengler Cup. Měli jsme výbornou partu v kabině, na což budu rád vzpomínat. Klukům budu fandit."


Řeka se neskutečně uvedl už během první sezóny v dresu Dynama. Nasázel v ní 31 branek, z toho 27 v základní části. Do posledních kol navíc bojoval o korunu pro krále střelců. „Na tu první sezónu budu vzpomínat asi nejraději. Padalo mi to tam, zažil jsem asi nejlepší období v kariéře."

Na fanoušky i město bude "Řeka" vzpomínat jedině v dobrém. „Skoro na každý zápas bylo plno, ať už přijel jakýkoli soupeř. Tu podporu jsme v kabině vnímali. Město bylo také super, je to super místo pro život. Byl jsem tu opravdu spokojený po všech stránkách. Takový je ale hokejový život, jedna kapitola pro mě končí a další začíná," popisuje Říčka, jehož další kroky vedou do Komety Brno.


Děkujeme za Tvé služby a přejeme spoustu úspěchů v dalším průběhu kariéry, Řeka!