logo 70 MLÁDEŽ
arena logo Facebook Tacebook YouTube Instagram
27.10.2020
Redakce

Radoslav Tybor: Rádi bychom trénovali na ledě jako jeden mančaft

Pardubičtí hokejisté strávili čtyři dny na ledě v Polsku, kam odjeli na krátké soustředění kvůli možnosti trénovat ve vnitřních prostorách. Jak náročné tréninky ve Svídnici byly a co tato zvláštní doba přinesla? Nejen na to odpovídal v krátkém rozhovoru slovenský forvard Radoslav Tybor.

Program soustředění byl dost náročný, že?
Ano. Celý den se tam prakticky pouze trénovalo, ale na druhou stranu od soboty se tam zavřely restaurace nebo kavárny, takže člověk stejně neměl kam jít. Je alespoň dobře, že jsme potrénovali.

Chyběl vám předtím v přípravě led?
Samozřejmě to není ideální. Byli jsme celou předchozí přípravu na ledě. Potom se to přerušilo, trénovali jsme jenom na suchu. Je to úplně jiný pohyb, dva týdny jsme běhali, ale myslím si, že jsme si na to rychle zvykli. Nebylo to zas tak dlouho, takže stačily dva tréninky a bylo to v pohodě.

Takže se zatím s tím zvláštním režimem, kdy se střídá led a suchá příprava, dá vyrovnat?
Není to jednoduché. Každý hráč se s tím musí vyrovnat co nejlépe. Taková je doba, každý má takové podmínky. Kdo může, chodí na led, někdo tu možnost nemá. Byli bychom rádi, kdybychom mohli trénovat společně jako mančaft na ledě a nemuseli být zavření v Polsku. Bohužel ta doba ale je taková, můžeme být rádi, že se na led vůbec dostaneme.

Na ledě ve Svídnici byly terče na curling. Vadily vám tam nějak?
Ne. (smích) Když jsme tam přišli, říkali jsme si, jestli jdeme hrát curling nebo hokej, ale myslím si, že během tréninku to hráč nevnímá. Bylo to bez problémů.

Zmínil jste, že v Polsku potom všechno zavřeli jako u nás. Jak jste trávili volný čas mezi tréninky?
Moc času nebylo. Ráno začalo rozcvičkou, pak jsme měli trénink na ledě a posilovnu. Potom jsme šli na oběd, na chvilku si oddychnout, lehnout si na dvě hodiny a byl další trénink. A večer, když jsme měli čas, jsme hráli playstation nebo karty. To bylo všechno. Nic jiného se tam vymyslet nedalo. Ale celý den byl náročný program, tudíž jsme neměli moc času, takže to bylo úplně v pohodě.