logo 70 MLÁDEŽ
arena logo Facebook Tacebook YouTube Instagram
16.08.2021
Redakce

Příprava zatím šlape, shodují se po turnaji Štetka s Nedelkou

Pardubičtí junioři ovládli domácí Turnaj O pohár primátora potřetí v řadě, když o víkendu porazili všechny čtyři soupeře a získali tak plný počet dvanácti bodů při skóre 16:4. Jak povedený turnaj hodnotí obránce Adam Nedelka a útočník Pavol Štetka, co řekli k přípravě juniorů na novou sezonu nebo nabídnutých šancích v seniorském hokeji?

Dynamo zvládlo na Turnaji O pohár primátora všechny zápasy na výbornou a získalo maximální možný počet dvanácti bodů. V sobotu nejprve junioři porazili pražskou Spartu 4:1 a Liberec také 4:1. V neděli navázali výhrami 5:1 nad Chomutovem a 3:1 nad Olomoucí a zajistili si tak prvenství v Turnaji O pohár primátora. „Nejtěžší byl asi zápas s Olomoucí, protože to byl rychlý a důrazný hokej,“ má jasno obránce Adam Nedelka.

Zkušenosti ze seniorského hokeje jsou znát

Čtyři zápasy ve dvou dnech. Taková porce zápasů čekala na turnaji na většinu mladíků z každého týmu. Pavol Štetka této porci ale čelit nemusel. „Já jsem hrál v sobotu pouze první zápas, protože jsem po takovém menším zranění, a poté proti Olomouci, takže pro mě to bylo celkem v pohodě, nebylo to až tak náročné,“ upřesňuje slovenský útočník. „Nastoupil jsem jen do tří zápasů, ale pro kluky, kteří hráli všechny, to muselo být náročné. Možná už i ty tři zápasy byly moc, určitě to nebylo nic jednoduchého,“ doplňuje Nedelka.

Pardubičtí junioři ani jednou nepustili soupeře do úvodního vedení, to byl jeden z hlavních klíčů k úspěchu v turnaji. „Když hned od začátku vedeme, tak se hraje lépe. Můžeme dělat věci, co trénujeme, hrát více v klidu, takže to bylo super,“ říká devatenáctiletý bek.

Oba hráči již mají také zkušenosti se seniorským hokejem. Adam Nedelka si zahrál v letošní přípravě dvakrát za Vrchlabí a proti Kolínu si zapsal asistenci. Sedmnáctiletý Štetka nastoupil už loni ke čtyřem zápasům za Dynamo, letos si zahrál doma proti Olomouci, kdy dal úvodní gól utkání. Nejsou ale jediní, kteří dostávají příležitosti v A týmu nebo ve Vrchlabí, proto i zkušenosti jsou v juniorském týmu znát. „Bylo cítit i vidět, že už máme zkušenosti s mužským hokejem. Kluci hráli rychleji, zkušeněji a bylo to lepší,“ líčil Štetka. „Rozdíl je hlavně v síle, musí se také rychleji přemýšlet. Snažíme se uplatnit věci, které jsme se naučili buď v A týmu nebo ve Vrchlabí. Když to člověk dokáže přenést, tak je to hned lepší,“ dodal Nedelka.

Tým je super, parta dobrá

Jak zatím probíhá příprava juniorů na novou sezonu? „Za mě zatím super, máme jen dvě prohry z osmi zápasů. Příprava zatím šlape. Tým je super, parta dobrá. Doufáme, že nám to vydrží do začátku sezony a budeme podávat minimálně stejné výkony jako doteď,“ přeje si obránce, který působil rok ve Švédsku. „Já se připojuji,“ usmíval se mladší spoluhráč.

„Letní příprava byla docela dost náročná. Hodně jsme běhali, což bylo dost náročné. Pro někoho možná až tolik ne, ale pro mě ano,“ vypíchl téměř dvoumetrový útočník.

Juniorská extraliga bude pro nadcházející sezonu zažívat důležitý převrat, protože pět nejhorších celků spadne. O to důležitější bude chytit hned začátek soutěže. „Jsme na to připraveni a doufejme, že se nám podaří co nejlépe umístit, abychom nespadli,“ věří slovenský forvard, který přišel do Pardubic před sezonou 2018/2019.

V přípravě dostávají pardubičtí junioři šance se ukázat jak v A týmu Dynama, tak v partnerském Vrchlabí. A mělo by tomu tak být i v sezoně. „Jsme rádi, že nám dali takovou možnost a věřím, že budeme dostávat příležitosti i nadále,“ říká Pavol Štetka. „Určitě je dobré, že dostáváme šance. Je to další motivace k tomu, abychom na sobě makali dál, když vidíme, že jdeme na trénink a na zápas s Áčkem nebo do Vrchlabí. Takže je to velká motivace makat na sobě dál a je vidět, že když na sobě pracujeme, tak to k něčemu je,“ uzavírá Adam Nedelka.


Foto: Martin Voltr