logo 70 MLÁDEŽ
arena logo Facebook Tacebook YouTube Instagram
13.01.2021
Redakce

Pomohla změna přístupu a lepší pohyb, říká o výhře nad Karlovými Vary Ďaloga

K důležitému vítězství 5:4 nad Karlovými Vary pomohl dvěma góly. Nejprve si pohrál z pravého úhlu s brankářem Horákem a následně jej překonal i z levého kruhu. Zadák Marek Ďaloga nad hattrickem v rámci utkání dohrávaného 12. kola na ledě soupeře ale nepřemýšlel, v první řadě jsou pro něj důležité tři body. „Vítězství je hlavní,“ říká zkušený bek Dynama.

Obránce Marek Ďaloga se dokázal dvakrát prosadit a ukončil čtyřzápasový gólový půst. V Dynamu není pouze kvůli ofenzivním úkolům, přesto je jeho produkce na vysoké úrovni.

„Na hattrick jsem nemyslel. Stále se snažím pomáhat útoku, šance mívám. Hlavní ale je, že jsme si odnesli tři body. I když jsem rád, že to tam teď padlo,“ přiznal po utkání.

Slovenský zadák plánoval při své první trefě v akci pokračovat: „Chtěl jsem ještě nahrávat, ale to by nebylo dobré. Sice jsem to chtěl udělat jinak, ale jsem rád, že to dopadlo, jak to dopadlo.“

Po nepovedeném utkání v Litvínově, kde Dynamo prohrálo 0:5, byla klíčem k výhře nad Karlovými Vary podle slovenského reprezentanta změna přístupu.

„Dnes jsme za body rádi, musíme je sbírat v každém zápase. Oproti duelu s Litvínovem jsme změnili přístup a pohyb. V Litvínově jsme byli na výletě a podle toho to tak i vypadalo. Impulsem byla i změna formací, myslím, že nám to sedlo. I když jsme i proti Karlovým Varům měli namále, tak mi přišlo, že jsme v závěru více chtěli. To rozhodlo,“ řekl Ďaloga.

„Máme teď střídavé období vítězství a porážek. To není dobré. Musíme se vrátit k naší hře, která předtím fungovala,“ dodal třetí nejproduktivnější obránce týmu.