logo 70 MLÁDEŽ
arena logo Facebook Tacebook YouTube Instagram
18.03.2024
Redakce

Podpora fanoušků je neuvěřitelná, nechceme je zklamat, říká Peter Čerešňák

Vstup do čtvrtfinálové série proti Hradci Králové se Dynamu vydařil. Po dvou domácích zápasech vedou svěřenci Marka Zadiny 2:0. V obou případech vyhrály Pardubice o jeden jediný gól, v druhém utkání útočník Robert Kousal dával na konečných 3:2 dokonce šest sekund před koncem. „Fanoušci nás v závěru nakopli. Jsme rádi, že hokejem celé město žije a samozřejmě je nechceme zklamat,“ motivuje své spoluhráče před třetím a čtvrtým střetnutím obránce Peter Čerešňák.

Na led Mountfieldu HK pojedou pardubičtí hokejisté už v úterý 19. března, kdy bude čtvrtfinále pokračovat třetím zápasem, a to od 19:00. Čtvrté klání je na programu už ve středu 20. března od 18 hodin a tým tak bude v Hradci Králové přespávat. „Myslím si, že je to důležité. V play off jsou ty podmínky trochu jiné. Řekl bych, že chlapům, kteří mají doma třeba jedno nebo dvě děti, to pomůže a možná si s týmem spíše odpočinou, než kdyby spali doma,“ vysvětluje Čerešňák. „Oba duely byly velmi vyrovnané a náročné po herní i výsledkové stránce, takže v Hradci nás nečeká nic lehkého. Snažíme se na hokej a tamní atmosféru připravit a budeme u nich chtít uspět a sérii ukončit,“ pokračuje.

V prvních dvou utkáních byli hráči Dynama vyloučeni v součtu celkem čtrnáctkrát, jednou z toho byl dokonce dvojnásobný trest za hrubost pro Tomáše Dvořáka. Podle jednatřicetiletého slovenského beka musí hrát tým v ČPP aréně s větší disciplínou. „Speciální týmy odvedly dobrou práci, ale nemůžeme být takhle často vylučovaní. Musíme si na to dát pozor, protože přesilovky často rozhodují zápasy a čím méně budeme na trestné lavici, tím menší má Hradec šanci na postup. Víme, že jejich přesilovky jsou dobré a my musíme jejich příležitosti co nejvíce eliminovat,“ říká Čerešňák. „Hradec jsme dokázali čtyřikrát v základní části porazit a teď dvakrát po sobě v play off, takže bychom se měli soustředit především na sebe a svou hru.“

Pardubická enteria arena byla v obou zápasech vyprodaná. Podle trenčínského rodáka jsou fanoušci sedmým hráčem týmu. „Jejich podpora je naprosto fantastická a to nejenom nyní v play off. V podstatě celou sezonu je minimálně 95 procent haly zaplněno. Máme z toho obrovskou radost, že pořád chodí na stadion. Doufáme, že to tak bude i v příštích letech a že jim budeme nadále dělat radost.“

Čerešňák také zdůrazňuje, že fanoušci byli jedním z důvodů, proč se Dynamu vydařili závěry zápasů proti Hradci. „Kdykoliv vstřelíme gól, tak ta energie, která přijde ze strany fanoušků, je neuvěřitelná a každého nakopne. Jsme rádi, že hokejem celé město žije a chodí na naše zápasy a samozřejmě je nechceme zklamat,“ dodává.