logo 70 MLÁDEŽ
arena logo Facebook Tacebook YouTube Instagram
03.09.2023
Redakce

PREVIEW: Poprvé v CHL venku. Dynamo se představí proti Skellefteå

Druhý zápas Dynama v letošním ročníku Ligy mistrů je tu! Už dnes 3.9.2023 od 18:00 vyjedou svěřenci Václava Varadi na led domácí Skellefteå AIK. „Je tu krásná moderní hala. Na každého soupeře se připravujeme. Samozřejmě se budeme snažit vyhrát," říká před zápasem Robert Říčka.

Pardubičtí hokejisté dorazili do Švédska během sobotního podvečera. V neděli dopoledne pak absolvovali v místní Kraft Areně předzápasový trénink, kterého se účastnili všichni přítomní hráči. „Je tu krásná moderní hala. Už jsme se o tom s klukama bavili, že ty haly jsou tu skoro všude opravdu pěkné. Moc se těšíme, až si tu zahrajeme," říká před utkáním útočník Robert Říčka.

Dynamo využilo k cestě na zápas Letiště Pardubice, které je významným partnerem klubu pro Ligu mistrů. „Samozřejmě je rozdíl cestovat letadlem, když jsme zvyklí jezdit autobusem. Bylo to vlastně takové zpestření. Je skvělé, že jsme mohli letět z Pardubic, měli jsme opravdu dobrý servis. Cesta nebyla dlouhá. Poslouchal jsem písničky a povídal si s klukama, takže to uteklo," popsal cestu Říčka.

Skellefteå AIK patří v posledních letech k nejúspěšnějším klubům Evropy. Jaké zajímavosti klub i město nabízí, kdo patří mezi největší hvězdy a v čem je město Skellefteå spojené s Pardubicemi, se dozvíte v našem PŘEDSTAVENÍ SOUPEŘE.

Švédský celek si ve svém úvodním zápase CHL poradil s rakouským Salzburgem, kterému dovolil pouhých 13 střel na branku. Sám naopak vyslal 33 střeleckých pokusů, což stačilo na pohodlnou výhru 4:0.

„Na každého soupeře se připravujeme. Na Skellefteå budeme mít ještě jednu poradu. Samozřejmě se budeme snažit vyhrát," dodal před dalším těžkým zápasem Ligy mistrů Robert Říčka.