logo 70 MLÁDEŽ
arena logo Facebook Tacebook YouTube Instagram
23.02.2024
Redakce

PREVIEW: Béčko míří na led Zlína

Hokejisté pardubického B týmu se v rámci 50. kola Chance ligy představí ve Zlíně. Svěřenci Tomáše Jirků chtějí navázat na středeční vítězství nad Jihlavou, v případě výhry na ledě Beranů budou mít jistotu záchrany v Chance lize. Stále navíc mohou pomýšlet i na postup do předkola play off, na desátý Kolín aktuálně ztrácí tři body.

Náročný konec základní části Chance ligy má pardubický B tým. Posledních 5 týmů tabulky už několik zápasů bojuje o jistotu prvoligové účasti v příští sezoně. Dynamo je tři zápasy před koncem na jedenáctém místě se ztrátou tří bodů na desátý Kolín a s náskokem osmi bodů na poslední Znojmo. V případě výhry ve Zlíně tak bude mít rezerva jistotu záchrany a stále může bojovat o postup do play off.

Béčko bude chtít ve Zlíně navázat na středeční výhru s Jihlavou. Dynamo po gólech Jakuba Lichtaga a Daniela Herčíka dvakrát vedlo, ale Dukla dokázala v obou případech srovnat. Na trefu Lukáše Žálčíka už ale odpovědět nedokázala a tři body zůstaly v Chrudimi.

„Musím říct, že se kluci o to opravdu porvali, a i v závěru nám hodně moc pomohlo oslabení ve třech, kluci se tam obětovali, a i díky tomu jsme uspěli,“ hodnotil zápas asistent trenéra Jan Starý.

Berani jsou na sedmém místě tabulky a se 72 body mají jistotu postupu do předkola play off. Ambice tradičního klubu jsou ale větší, Zlín bude zajisté usilovat o přímý postup do čtvrtfinále. Na šestou pozici, která čtvrtfinálové boje zajišťuje, ztrácí pouhé dva body.

Zlín v posledních sedmi zápasech zvítězil dvakrát, naposledy Berani prohráli 2:1 na ledě Litoměřic. Předtím naopak oslavili vítězství v derby nad Vsetínem.

„Dlouho jsme vedli 1:0, měli jsme utkání pod kontrolou. Zbytečnými vyloučeními jsme domácím dali šance, kterých využili a my kvůli tomu přišli o body," říkal po utkání v Litoměřicích asistent trenéra Richard Kapuš.

Utkání 50. kola Chance ligy ve Zlíně začíná v sobotu 24. února v 18:00, živě jej můžete sledovat na Hokejce.