logo 70 MLÁDEŽ
arena logo Facebook Tacebook YouTube Instagram
09.07.2020
Redakce

Ondro, bojuj! Pardubáci podporují nemocného hokejistu Buchtelu

Hokejovou komunitu zasáhla nedávná zpráva o vážném onemocnění mladého hokejisty Ondřeje Buchtely. Hráči z různých klubů se snaží Ondřejovi pomoci. Z kádru Dynama se do této iniciativy zapojili Michal Vondrka s Janem Mandátem.

Dvacetiletému obránci Ondřejovi Buchtelovi se před několika týdny naprosto změnil život. Lékaři mu našli zhoubný nádor na srdci, který už bohužel zasáhl i obě plíce. Hokejisté i fanoušci pořádají sbírku na jeho léčbu. Zapojilo se do ní i několik Pardubáků.

Náš současný hráč Michal Vondrka se s Ondřejem Buchtelou potkal při společném působení v Chomutově. „Je pracovitý, vždycky na mě působil jako hodný kluk. Už v době, kdy jsem působil v Chomutově, byl velmi šikovný a bylo vidět, že je v něm potenciál,“ vzpomíná na svého bývalého kolegu.

Na zkušeného forvarda Pardubic udělal bývalý mládežnický reprezentant Buchtela velmi dobrý dojem. „Tehdy bojoval o svoji šanci, občas si ke mně přišel pro radu a bylo vidět, že o tom přemýšlí a vzal si to za své,“ pokračoval někdejší kapitán Pirátů Chomutov Vondrka.

Sám vymýšlel, jak by mohl svému bývalému spoluhráči pomoci. Na myšlenku dražby dresu ho přivedly podobné iniciativy ostatních hokejistů.

„Viděl jsem na instagramu, že spousta mých bývalých spoluhráčů nebo i soupeřů se snaží nějakým způsobem pomoci. Tak mě napadlo vydražit svůj originální pardubický dres z loňské sezony,“ uvedl Michal Vondrka. V aukci bude jeho bílý, tedy domácí, podepsaný dres ze sezony 2019/2020. Vyvolávací cena je pět tisíc korun.

„Zájemci se mohou zapojit v komentářích pod příspěvkem na mém instagramovém profilu. Když se částka vyšplhá přes 20 tisíc, nabízím, že výherce ještě pozvu na večeři,“ popsal zkušený útočník.

Michal Vondrka však není jediným hráčem Dynama, který se do pomoci zapojil. Na svém instagramovém profilu dražil svoji hokejku Jan Mandát. Podařilo se mu takto ve prospěch nemocného hokejisty získat šest tisíc korun.

„Jsem velice spokojený. Nejde o to, kolik se vydraží, ale o to, že jsou lidé schopní přispět na člověka, který to potřebuje. Jsem rád, že jsou stále mezi námi tací, kterým záleží na jiných,“ poděkoval fanouškům Jan Mandát.

Svoji hokejku pro Ondřeje vydražil třeba i bývalý hráč Dynama Martin Kaut.

Pokud byste chtěli přispět i vy, připojujeme číslo transparentního účtu:

Číslo účtu: 123-0762430277/0100

IBAN pro zahraniční platbu: CZ79 0100 0001 2307 6243 0277
SWIFT kód: KOMBCZPPXXX