logo 70 MLÁDEŽ
arena logo Facebook Tacebook YouTube Instagram
07.05.2024
Redakce

Novým sportovním ředitelem Dynama je Petr Sýkora. Dušan Salfický v klubu zůstává v pozici člena představenstva

Sportovní úsek Dynama povede v nové sezoně Petr Sýkora. Historicky nejproduktivnější hráč a nejlepší střelec historie pardubického klubu přebírá funkci sportovního ředitele po Dušanu Salfickém. Ten bude i nadále zastávat pozici člena představenstva, podílet se na řízení sportovního úseku i strategického rozvoje klubu. „Ve vedení klubu jsem zažil téměř 10 krásných let, těžké roky i sladký vzestup. Nyní je čas na další výzvu,” vysvětluje Salfický, který se pokusí uspět v podzimních krajských volbách

V nejúspěšnější éře klubu byl symbolem úspěchu, v letech, kdy klub hájil extraligovou příslušnost zase ostrovem naděje pro pardubické fanoušky. Nyní bude znovu jednou z nejvýraznějších postav pardubického Dynama, ovšem ne na ledě. Petr Sýkora se po letech strávených v roli hlavního skauta a asistenta trenéra posouvá do pozice sportovního ředitele HC Dynamo Pardubice. “Jsem ohromně vděčný za to, že můžu působit v Dynamu. Být sportovním ředitelem jedné z největších sportovních organizací v zemi je pro mě obrovskou příležitostí. Zároveň ale také velkým závazkem. Ať už vůči vedení, hráčům, lidem v klubu a v neposlední řadě fanouškům,” komentuje svou profesní transformaci Petr Sýkora.

Nový sportovní ředitel Hokejového klubu Dynamo Pardubice bude zodpovídat za sportovní vedení A-týmu, B-týmu, mládeže a sekci skautingu.

“S Dušanem jsme v úzkém kontaktu už několik měsíců. Jsem rád, že mě postupně zasvětil. Tím ale spolupráce nekončí,” popisuje Sýkora vztah s Dušanem Salfickým. Ten i nadále zůstane součástí týmu, který se podílí na sportovním řízení Dynama. “Za sportovní úsek přebírá plnou odpovědnost Petr Sýkora. Dušan mu z pozice člena představenstva bude k dispozici coby poradce. Věřím, že tato spolupráce bude fungovat a Petrovi usnadní první kroky v nové roli,” vysvětluje změny majitel klubu Petr Dědek. “Dušan Salfický je i nadále členem týmu, který se zaměřuje na strategický rozvoj celé organizace. V tomto směru odvedl za poslední čtyři roky ohromný kus práce a je potřeba, aby dokončil rozpracované úkoly. Pak dostane zelenou a bude se moci plně soustředit na další osobní výzvy,” dodává Petr Dědek.

Dušan Salfický se netají ambicemi uspět v podzimních krajských volbách a je možné, že klub v následujících měsících opustí. “Nebylo by zodpovědné tu všechno nechat a ze dne na den odejít. Mám v Dynamu nedodělanou práci, dotahujeme několik velmi slibných projektů. Pokud odejdu, tak s čistým stolem. Petr Sýkora je připravený převzít pozici sportovního ředitele. I nadále mu ale budu k dispozici a bude-li to potřeba, jsem připravený s čímkoli pomoci. Ve vedení klubu jsem zažil téměř 10 krásných let, těžké roky i sladký vzestup. Nyní je čas na další výzvu,” okomentoval situaci Dušan Salfický.

„Dušan zaslouží absolutorium za práci, kterou tu odvedl. V těžkých časech to nikdy nevzdal. Byl pod palbou kritiky, ale věděl, že jeho konec by mohl zapříčinit definitivní pád. Jsem rád, že dostal příležitost předvést, jak schopným manažerem je. Za poslední 4 roky jsme vybudovali organizaci evropských parametrů. Dušan Salfický na tom má obří podíl,“ nešetří chválou Petr Dědek.