logo 70 MLÁDEŽ
arena logo Facebook Tacebook YouTube Instagram
16.09.2023
Foto: Ronald Hansel

„Naštěstí mi to tam spadlo,“ říká o svém prvním gólu v sezóně Tomáš Jaša

Pardubická juniorka odehrála v sobotu již druhý zápas v této sezóně s Olomoucí. První odehráli junioři na domácím ledě a zvládli soupeři nasázet celkově šest branek, čímž si po vítězství 6:3 z utkání odnesli první tři body do tabulky. I dnes byli úspěšní, v zápase sice nepadlo tolik branek jako v předchozím střetu těchto celků, ale i tak dokázali junioři od první vstřelené branky ubránit náskok a dovést utkání do úspěšného konce. Zápas krátce zhodnotil pardubický útočník Tomáš Jaša, který byl také prvním střelcem tohoto utkání.

Úvodní dvacetiminutovka působila vyrovnaně, oba celky měly své šance, ale nakonec z ní vyšla aktivněji Olomouc, i když se gólově neprosadila. „První třetina pro nás nebyla vůbec ideální, měli jsme jenom čtyři střely,“ říká devatenáctiletý Jaša.

Prostřední perioda pak vypadala z pohledu Pardubic mnohem lépe. „Ve druhé třetině jsme se zlepšili a měli jsme převahu nad soupeřem, “ hodnotí druhou část utkání pardubický útočník, z jehož hole také padl první gól utkání. „V přesilovce jsem se ocitl tak nějak náhodou, někteří kluci jeli hrát za B tým a my ostatní se domluvili, že budeme hodně střílet. Tak jsem to zkusil a naštěstí to tam spadlo,“ dodává Jaša o vstřelené brance. „Určitě nám hodně pomohl gól na 2:0.“

V závěru utkání bylo k vidění několik přesilových her pro oba celky, žádnou z nich Pardubice ani Olomouc nevyužily. „Ve třetí třetině jsme chybovali, naštěstí nás soupeř potrestat nedokázal,“ říká ještě Jaša k poslední části zápasu.

Na otázku, jestli se budou junioři připravovat na příští zápas a to konkrétně s Vítkovicemi jinak, reaguje pardubický junior následovně: „Teď se po nás útočnících hlavně chce, abychom byli silní na puku v útočném pásmu. Na Vítkovice nám určitě taktiku připraví a přizpůsobí trenéři.“

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej