logo 70 MLÁDEŽ
arena logo Facebook Tacebook YouTube Instagram
23.03.2022
Redakce

Náš cíl v play off? Postoupit co nejdál, říká kapitán juniorů Kubíček

Úvodní čtvrtfinálové zápasy mají za sebou také pardubičtí junioři. Po výhře 5:2 a porážce 2:3 vezou svěřenci Jiřího Malinského na východ Čech vyrovnanou sérii. „Myslím si, že zápasy zase tak odlišné nebyly. Hlavní rozdíl byl v tom, že první zápas jsme měli v první třetině dobrý pohyb my, ve druhém oni a to rozhodlo o výsledku obou utkání," popsal juniorský kapitán Martin Kubíček.

Junioři Dynama se v úvodních dvou čtvrtfinálových utkáních proti favorizované Plzni předvedli v dobrém světle. Svého soupeře, který ovládl základní část extraligy juniorů, překvapili hned v prvním utkání a po výhře 5:2 se ujali vedení v sérii. Třemi body pomohl k důležité výhře Daniel Herčík, po dvou bodech přispěli Robin Kaplan, Jakub Lichtag a Dominik Pavlata.

Ve druhém utkání rozhodovala hlavně první třetina, ve které Plzeň odskočila do tříbrankového vedení, Dynamo však nesložilo zbraně a do konce první části zvládlo zásluhou Pavola Štetky snížit. „Řekli jsme si, že se nesmíme bát hrát s pukem a začít bruslit, protože náš výkon v první třetině nebyl takový, jaký jsme si představovali," přiblížil Kubíček. Ve třetí třetině následně upravil na rozdíl jediné branky opět Štetka. Plzeň ale dokázala vedení ubránit a srovnat stav série.

„Myslím si, že zápasy zase tak odlišné nebyly. Hlavní rozdíl byl v tom, že první zápas jsme měli v první třetině dobrý pohyb my a ve druhém oni. To rozhodlo o výsledku obou utkání," popsal největší rozdíl mezi úvodními zápasy čtvrtfinále Kubíček.

Série se teď přesune východ Čech. Třetí čtvrtfinálový zápas je na programu v sobotu 26.3. v malé hale enteria areny, čtvrté střetnutí pak o den později ve velké hale. Oba zápasy začínají ve 13:00. „Půjdeme do toho s tím, že musíme mít kvalitní pohyb a nebát se hrát na puku. Jedině tak máme šanci uspět," ví kapitán pardubických juniorů. A jaký je cíl týmu v play off? „Náš cíl je jednoznačně postoupit co nejdál to půjde," říká Kubíček.