logo 70 MLÁDEŽ
arena logo Facebook Tacebook YouTube Instagram
09.04.2024
Redakce

Musíme si výkon udržet celý zápas, říká Vít Macek po druhém finále

Pardubičtí dorostenci vstoupili dvěma domácími zápasy do finálové série Extraligy dorostu. Dynamo v obou zápasech prohrávalo. V neděli dokázalo skóre ve třetí třetině otočit, v pondělí naopak těsně zvítězila Mladá Boleslav. „Musíme si výkon udržet celý zápas, a ne to dohánět až ve třetí třetině,“ má jasno útočník Vít Macek.

Poprvé od roku 2011 bojují pardubičtí dorostenci o titul republikového šampióna, medaili získali naposledy v roce 2010. Po vyřazení Mountfieldu HK ve čtvrtfinále a Třince v semifinále play off momentálně čelí ve finále Mladé Boleslavi.

Dva finálové zápasy přinesly dvě vyrovnané bitvy. V neděli zvítězilo Dynamo 2:1, v pondělí zase Mladá Boleslav 3:2.

„V neděli jsme měli štěstí, nehráli jsme první dvě třetiny, ale až v té poslední jsme to otočili, to nám přálo štěstí. Teď to štěstí stálo při nich, zase jsme nehráli první dvě třetiny, ale až tu třetí, a to už jsme prostě nedotáhli,“ říkal po druhém zápase finálové série útočník Vít Macek.

V sezoně se Pardubice s finálovým soupeřem utkaly dvakrát, oba týmy si připsaly jednu výhru. V tabulce nadstavbové skupiny skončilo třetí Dynamo před čtvrtou Mladou Boleslaví pouze o jeden bod.

„Je to vyrovnaný hokej, nahoru dolů. Nedá se úplně říct, že by jeden z týmů byl favoritem série. Musíme se z toho poučit, dát hlavy nahoru a chceme to příště doma ukončit,“ říká sedmnáctiletý forvard, který v sezoně oblékl také dres extraligového A týmu.

Dynamo v obou zápasech využilo přesilovku, v tom pondělním dokonce dvě a právě Vít Macek se v početní výhodě trefil.

„Trénujeme to. Vždycky se s klukama snažíme najít nějakou variantu. Je to podle soupeře, vždycky to měníme. Někdy to tam padne a někdy ne.“

Ve čtvrtek se finálová série hraná na čtyři vítězná utkání přesune do Mladé Boleslavi.

„Musíme tam jet s lepším vstupem do utkání. Musíme si prostě ten výkon udržet celý zápas a ne to dohánět až ve třetí třetině, kdy nám teče do bot,“ vybízí Vít Macek.