logo 70 MLÁDEŽ
arena logo Facebook Tacebook YouTube Instagram
23.10.2023
Redakce

Matěj Tuláček a David Krčál nominováni na turnaj reprezentace U17 v Kanadě!

Dva pardubičtí dorostenci byli nominováni na nadcházející sraz reprezentace U17. Brankář Matěj Tuláček a útočník David Krčál se zúčastní turnaje U17 World Hockey Challenge v Kanadě.

Matěj Tuláček v letošní sezoně odchytal 7 zápasů dorostenecké extraligy a v 6 z nich pomohl svým spoluhráčům k zisku tří bodů. Nadějný brankář dostal šanci také v nejstarší akademické kategorii. S juniory Dynama absolvoval tři zápasy, z nichž ve dvou slavil výhru. K jednomu zápasu nastoupil také v dresu reprezentace U17. V utkání s akademii RedBull Salzburg U18 zapsal 30 úspěšných zákroků.

David Krčál je v dorostenecké extralize velmi produktivní. V 8 odehraných zápasech získal už 21 kanadských bodů (11+10) a patří mezi nejproduktivnější hráče nejvyšší soutěže. Také útočník Dynama dostal šanci v nejstarší akademické kategorii. V extralize juniorů se neztratil a ve 4 zápasech si připsal 5 bodů (4+1). Dobrými výkony v úvodu sezony si řekl o první start mezi dospělými. V pátém utkání základní části Ligy mistrů nastoupil poprvé v dresu A-týmu Dynama. Na ledě Ženevy nastoupil po boku Lukáše Radila a Roberta Kousala, na ledě v zápase strávil více než 13 minut.

Národní tým do 17 let si v kanadském Summerside a Charlottetownu od 1. listopadu zahraje na turnaji U17 World Hockey Challenge. Češi se utkají s dvěma výběry Kanady, týmem Spojených států amerických, Finskem a Švédskem. Následovat budou zápasy o umístění. Turnaj končí v sobotu 11. listopadu, v neděli tým odletí zpět do Česka.

Ať se vám na turnaji daří, borci!