logo 70 MLÁDEŽ
arena logo Facebook Tacebook YouTube Instagram
19.01.2021
Redakce

Matej Paulovič září: Jsem rád, že využívám šanci, kterou jsem dostal

Dynamo zvítězilo v úterý doma nad Vítkovicemi 3:0. Od druhé třetiny byly Pardubice ve všem lepší a i díky dvěma kanadským bodům Mateje Pauloviče si hráči s déčkem na hrudi připsali čtvrté vítězství v řadě.

Topstory video.

Do Pardubic přišel jako defenzivní typ útočníka. V letošní sezoně se ale stále více prosazuje svou tvrdou střelou a technickou vyspělostí, přičemž neztratil nic ze své bojovnosti v obranné třetině. Matej Paulovič ve třiceti zápasech letošního ročníku zapsal devatenáct bodů za sedm branek a dvanáct asistencí.

„Jsem moc rád, že využívám šanci, kterou jsem dostal. Je to o tom, že čím víc hraji, tím lépe se cítím, více si dovolím a z toho pramení i kanadské body,“ přemýšlí o své pozici v týmu slovenský útočník.

Nejprve Matej Paulovič přiťukl puk Matěji Blümelovi, který ho předložil do jízdy Patriku Poulíčkovi. Ten si poradil s brankářem Vítkovic a otevřel skóre. O chvíli poté šestadvacetiletý rodák z Topolčan přesnou střelou po krásné přihrávce Roberta Kousala sám skóroval. „Robert mi puk dal přesně na hokejku, já už jsem do toho v podstatě jen plácnul a trefil jsem se,“ popsal svou branku úspěšný střelec.

Útočník, který dvě juniorské sezony strávil ve švédském Karlstadu, zapřemýšlel, proč se Dynamu aktuálně tak daří a zároveň, na čem by mělo ještě zapracovat: „Snažíme se hrát odzadu, hodně vyrážíme do protiútoků. Musíme se ale víc udržet vepředu na puku, protože nemůžeme pořád jen bránit, bránit, bránit. Dozadu nám to funguje dobře, pořád ale máme rezervy vepředu.“

Dynamo v posledních zápasech zdobí i vysoká hodnota radegast indexu, který ukazuje, jak bojovné mužstvo Pardubice mají. Proti Vítkovicím pardubická parta dokázala zblokovat 34 střeleckých pokusů hostů.

Když se k tomu přidají i výborné výkony brankářské dvojice, vítězství se rodí o poznání snadněji. „Brankáři nám hodně pomáhají. My se jim to snažíme vracet nějakými bloky, snažíme se pomáhat si navzájem. Doufám, že nám to dlouho vydrží,“ přeje si Matej Paulovič.

Do Dynama před úterním zápasem přišel výměnou Luboš Horký, kterého trenéři postavili vedle Roberta Kousala a právě Mateje Pauloviče. „Na to, že jsme spolu hráli první zápas, tak to nebylo úplně špatné. Věřím, že to bude ještě lepší, až si spolu ještě více sedneme a sehrajeme se na tréninku,“ věří Matej Paulovič.