logo 70 MLÁDEŽ
arena logo Facebook Tacebook YouTube Instagram
11.06.2024
Redakce

Lukáš Sedlák je v nejlepší desítce českých hokejistů v anketě Zlatá hokejka!

Útočník Lukáš Sedlák je ve finálové desítce letošního ročníku ankety Zlatá hokejka! Pardubický kapitán postoupil do závěrečného třetího kola jako jediný hráč z extraligy, osm hráčů z elitní desítky působí v NHL a jeden ve Švýcarsku. Mezi šedesáti nejlepšími českými hráči figuruje také brankář Roman Will. Slavnostní galavečer a finální vyhlášení ankety proběhne v neděli 23. června.

Kapitán Dynama Lukáš Sedlák je poprvé v kariéře mezi nejlepší desítkou českých hokejistů v rámci ankety Zlatá hokejka! Prestižní anketu vyhlašuje Český hokej už od roku 1969, nejlepší hokejisty země vybírají odborníci z jeho sportovního úseku, trenéři reprezentačních výběrů a klubů nejvyšší soutěže spolu s novináři, kteří se věnují lednímu hokeji.

Lukáš Sedlák postoupil do závěrečného třetího kola hlasování, tedy mezi elitní desítku českých hokejistů, jako jediný hráč z extraligy. Osm hráčů hraje zámořskou NHL a kapitán ze zlatého MS, Roman Červenka, nejvyšší švýcarskou soutěž. Právě mistři světa z Prahy tvoří podstatnou část finálové desítky, z níž pouze dva hráči se zlatého šampionátu nezúčastnili.

Hokejoví odborníci nyní budou hlasovat ve třetím kole ankety, jehož uzávěrka je 19. června. V neděli 23. června pak proběhne slavnostní vyhlášení Zlaté hokejky, jehož přímý přenos odvysílá ve 21:25 ČT 1.

FINÁLOVÁ DESÍTKA ANKETY ZLATÁ HOKEJKA (ABECEDNÍ POŘADÍ)

JménoKlub
Roman ČervenkaSC Rapperswil-Jona Lakers
Lukáš DostálAnaheim Ducks
Radko GudasAnaheim Ducks
Tomáš HertlSan Jose Sharks / Vegas Golden Knights
Filip HronekVancouver Canucks
Petr MrázekChicago Blackhawks
Martin NečasCarolina Hurricanes
David PastrňákBoston Bruins
LUKÁŠ SEDLÁKHC DYNAMO PARDUBICE
Pavel ZachaBoston Bruins
Mezi nejlepšími šedesáti hokejisty z České republiky, kteří obdrželi hlasy, figuruje také brankář Roman Will, umístil se na pomezí 46. a 50. místa.