logo 70 MLÁDEŽ
arena logo Facebook Tacebook YouTube Instagram
06.01.2024
Foto: X Tri-City Americans

Lukáš Matěcha si zahraje CHL/NHL Top Prospects Game

Odchovanec pardubického hokeje Lukáš Matěcha si zahraje na prestižní CHL/NHL Top Prospects Game. V zápase určeném pro čtyřicet nejlepších kandidátů na vstup do NHL, bude reprezentovat tým "West". Talentovaný brankář zažívá povedenou premiérovou sezónu v kanadské juniorce. Ve WHL patří k nejlepším brankářům sezóny.

V CHL/NHL Top Prospects Game proti sobě hraje čtyřicet nejlepších kandidátů na vstup do NHL, hrajících v kanadských juniorských soutěžích. Hráči zde mohou výrazně vylepšit své pořadí na draftu, jelikož zápasu se zúčastní velké množství skautů a generálních manažerů týmů NHL.

Týmy jsou v tomto zápase rozdělení na "Východ" a "Západ". Východ reprezentují ligy OHL a QMJHL, západní tým, ve kterém se představí také Matěcha, je složen z hráčů WHL. Každý z týmu navíc většinou vedou známí a oblíbení trenéři, či osobnosti hokejového prostředí, jako například Don Cherry, Eric Lindros nebo Bobby Orr. CHL/NHL Top Prospects Game se letos odehraje 24. ledna.

Lukáš Matěcha se o nominaci na prestižní zápas zasloužil skvělými čísly ve své premiérové sezóně v kanadské juniorce. Ve svém týmu Tri-City Americans naskočil už do 19 zápasů, ve kterých inkasoval v průměru 2,59 gólů na zápas a úspěšnost zákroků měl přesně 92%. V obou statistikách patří mezi nejlepší brankáře ligy WHL.

190 centimetrů vysoký brankář, který už několikátou sezónu nosí na masce podobiznu úspěšného rappera Yzomandiase, působil až do konce minulé sezóny v mládežnických kategoriích Dynama. V loňské sezóně si ve dvou zápasech oblékl také dres Dynama B, v němž poprvé nakoukl do seniorského hokeje. Kromě toho zapsal loni také dva starty v reprezentaci do osmnácti let. Navázal tak na první reprezentační start ze sezóny 2021/2022.

Spolu s Matěchou si na CHL/NHL Top Prospects Game zahraje také český spoluhráč z Tri-City Americans Maxmilian Curran.