logo 70 MLÁDEŽ
arena logo Facebook Tacebook YouTube Instagram
17.12.2023
foto: Vojtěch Gargulák

Hrajeme teď dobrý hokej, jsem rád, že se ještě pokračuje před Vánoci, říká obránce juniorky Jakub Koudelka

Junioři Dynama před více než týdnem začali druhou fázi sezony, a to boj o dodatečný postup do play off. Po prvních dvou porážkách se Pardubice herně i výsledkově zvedly a v současnosti drží postupovou pozici. O zlepšující se výsledky se také zasluhuje obránce Jakub Koudelka. Co se zejména zlepšilo v posledních zápasech a jak vnímá nahuštěný program těsně před Vánoci?

Po dvou výsledkově nevydařených zápasech máte teď za sebou tři vítězství. Snažili jste se s trenéry nějak víc zaobírat tím, proč to v prvních zápasech nevyšlo, nebo jste věřili, že se na vítěznou vlnu postupnou prací dostanete?
Věděli jsme, že máme kvalitní tým a bylo to hlavně o tom, kdy začneme proměňovat šance, což se nám v těch prvních dvou zápasech moc nedařilo. S trenéry jsme samozřejmě řešili u videa, proč se nám nedaří, ale zároveň jsme věřili, že se to zlomí.

Mohlo být právě vyhrané východočeské derby takovým tím pomyslným odrazovým můstkem vzhůru tabulkou? Vaše hra proti Budějovicím a Zlínu vypadala poměrně konsolidovaně.
Ano, výhra v derby je vždy cenná, a obzvlášť, když jsme byli v takové situaci. Myslím si, že jsme potřebovali znovu nakopnout naše sebevědomí, což je velký důvod našich zlepšených výsledků.

Jako tým máte na kontě už devatenáct vstřelených gólů v pěti zápasech. Je ofenziva něco, na čem chcete hru stavět?
Tak máme výborný tým s velkým potenciálem dopředu a je to velké plus naší hry, takže chceme samozřejmě hrát útočný hokej, ale musíme hrát dobře z obrany, což se nám teď daří.

Jak vůbec vnímáš ten nahuštěný program před Vánoci?
Nahuštěný program je pro mě dobrá věc, rád hraju rychle za sebou. A hlavně pro nás v téhle situaci je to výhoda, protože hrajeme dobrý hokej a v zápasech, které jdou rychle za sebou, z toho spíše nevypadneme.

Letos jsi už nastoupil také k pár zápasů za B tým. V čem spočívá podle tebe ten největší rozdíl?
Největší rozdíl je určitě v přesnosti a taktičnosti, v juniorce je to spíše o bruslení a taktiky tu není tolik. V chlapech je to samozřejmě více takticky založené a přesnější. Samozřejmě když hrajete s dospělými chlapy, tak je to i o dost fyzičtější.