logo 70 MLÁDEŽ
arena logo Facebook Tacebook YouTube Instagram
30.10.2023
Redakce

Hlavně díky Tuláčkovi jsme si odvezli tři body, říká po výhře dorostu Erik Úlehla

Pardubičtí dorostenci šli proti Přerovu jako první do vedení, kdy se prosadil Vojtěch Tvrdík. Poté poslal Dynamo do dvoubrankového vedení Erik Úlehla, který následně zhodnotil zápas. „Po ne úplně povedeném výkonu, hlavně díky Tulimu jsme si odvezli důležité tři body,"

„První třetina nebyla vůbec špatná, měli jsme herní převahu, soupeře jsme k nám moc nepouštěli a vytvořili jsme si několik gólovek. Bohužel jsme proměnili pouze jednu. Do druhé třetiny jsme vstoupili jak mistři světa, což je částečně i má zásluha, také to podle tohle vypadalo, soupeř měl jednu šanci za druhou, a díky Tulimu (Matěj Tuláček) v brance jsme drželi vedení. Naštěstí se nám podařilo ujet v oslabení a zvýšit, ale třetina to nebyla vůbec povedená. Ve třetí třetině jsme se trošku polepšili, ale soupeř měl stále více ze hry, dokázal vstřelit gól, ale k vyrovnání už jsme ho nepustili. A po ne úplně povedeném výkonu a hlavně díky Tuláčkovi jsme si odvezli důležité tři body.“

Právě pardubický útočník Erik Úlehla ve 32. minutě poslal Pardubice do dvoubrankového vedení. Přerov sice ve třetí třetině snížil na 1:2, ale Dynamo si vedení udrželo a vyhrálo tak. „Rumlík (Ondřej Ruml) dobře vybojoval a vyhodil puk, já koukal, jak pro něj jede Joskič (Václav Joska) a má náskok, zároveň jsem viděl špatný střídání soupeře, tak jsem to jel zkusit. Joskič mě pak parádně našel a já už se snažil jen trefit nahoru.“

Před sobotním zápasem dorostenci naskočili po dvouzápasové pauze znovu na led. Na domácím ledě přivítali Oceláře z Třince. I když se Dynamo ve třetí třetině dostalo do vedení, Třinec poté vstřelil rychlé dva góly a z města perníku si tak odvezl tři body. „Paradoxně jsme odehráli horší zápas než v minulém kole. Tam se nám sice dařilo, ale prohráli jsme, dnes to bylo přesně naopak,“ porovnává pardubický útočník oba zápasy.

Momentálně probíhá reprezentační přestávka a další zápas odehrají dorostenci až 16. listopadu na ledě Poruby. „Máme teď dva dny volna, pak se vracíme do normálního tréninkového procesu, čeká nás dřina, ale víme, že je potřeba si hrábnout, ať máme pak ve zbytku sezóny ještě víc sil,“ říká Erik Úlehla.