logo 70 MLÁDEŽ
arena logo Facebook Tacebook YouTube Instagram
18.11.2023
Redakce

Dodržovali jsme to, co po nás trenéři chtějí, hodnotí vítězný zápas juniorů v Třinci Radek Tomas

Pardubičtí junioři v sobotu prodloužili svoji vítěznou sérii na pět zápasů, když v Třinci zvítězili 4:1. Konečný výsledek stanovil gólem ze 32. minuty útočník Radek Tomas, čtvrtý nejproduktivnější hráč týmu.

Východočeši byli od začátku utkání aktivnějším celkem a od deváté minuty díky brance Víta Pilaře vedli. Na začátku druhé třetiny navýšil náskok Dynama Oleksij Jevtěchov, ale chvíli nato snížil na 1:2 Vojtěch Spěváček. V polovině základní hrací doby nicméně hosté znovu udeřili, konkrétně se prosadil Adam Fiala. Ve 32. minutě pak hokejisty Pardubic ještě více uklidnila právě Tomasova trefa.

„Tadeáš Kalužík mi přihrál za bránu tak, jak jsme domluvení. Já jsem pak s pukem vyjel před brankoviště a částečně se štěstím jsem ho poslal odrazem od tyče do sítě,“ popisuje gólovou situaci střelec posledního branky. Radek Tomas tak přispěl k tomu, že jeho tým ve čtvrtém vzájemném duelu sezony Oceláře konečně porazil.

„Většinu zápasu jsme dodržovali to, co po nás trenéři chtějí, proto jsme podle mě vyhráli,“ říká. Je zároveň rád za pětizápasovou vítěznou šňůru: „Proběhly určité změny v naší hře. Zatím to vypadá, že fungují, tak asi proto se nám teď výsledkově daří.“

Proměnou prošel i trenérský štáb aktuálně třetího mužstva tabulky východní skupiny DHL extraligy juniorů. Na pozici hlavního kouče totiž Davida Havíře, jenž odešel do Mladé Boleslavi, nahradil Jakub Venc z Jihlavy. „Nemyslím si, že pod jeho vedením hrajeme výrazně jinak, ale dokáže nás uklidnit z hlediska psychiky. To nám pomáhá,“ tvrdí osmnáctiletý Tomas.

Ten má na svém kontě sedmnáct kanadských bodů za sedm gólů a deset asistencí, což ho řadí k nejvíce bodujícím hráčům týmové produktivity. „Začátek sezony mi nevyšel podle představ. V poslední době jsem se snad chytil, ale stále musím řadu věcí zlepšit,“ hodnotí své dosavadní výkony mladý útočník, který si letos dokonce zahrál tři zápasy za B-tým Dynama.

Junioři mají podle Tomase i přes povedené období stále na čem pracovat: „Když vedeme, občas si koledujeme o góly, protože přestaneme na chvíli hrát tak, jak máme. V tomto ohledu bychom se určitě měli zlepšit.“ Nejbližšími zápasy v programu pardubické dvacítky jsou domácí střetnutí s Jihlavou a Zlínem.