logo 70 MLÁDEŽ
arena logo Facebook Tacebook YouTube Instagram
26.11.2022
Redakce

Další těžký zápas. B-tým míří na led zvedajícího se Zlína

Pardubický B tým čeká další těžký zápas proti jednomu z favoritů Chance ligy. V sobotu 26.11. zamíří na led Zlína, který se po špatném vstupu do sezóny zvedá a připsal si hned pět výher z posledních šesti zápasů. Utkání na ledě Zimního stadionu Luďka Čajky začíná v 17:30.

Dynamo B odehrálo pod vedením nového trenéra Václava Baďoučka dva zápasy, v obou však těsně padlo. Nejprve nestačilo na Frýdek-Místek, proti kterému celý zápas neúspěšně dotahovalo a v posledním utkání pak neudrželo vedení proti lídrovi tabulky z Poruby.

B tým šel do vedení už v první minutě zásluhou navrátilce do sestavy Jakuba Lichtaga, na jehož branku ještě navázal ve dvanácté minutě v oslabení Michal Rouha. Poté už se však prosazovala pouze Poruba, která v druhé polovině třetí třetiny utkání kompletně otočila a jednobrankové vedení 3:2 udržela až do závěrečného hvizdu.

„Zápas jsme měli dobře rozehraný, vedli jsme 2:0, ale pak jsme si nepomohli za stavu 2:1 přesilovkou čtyř proti třem. Byly tam i další přesilové hry, které musíme začít využívat. Tam jsme mohli odskočit a možná by to dopadlo jinak. Poruba ukázala, že sílu má a není první náhodou. I když utkání bylo vyrovnané, tak Poruba byla silnější v proměňování šancí," hodnotil utkání Baďouček.

Právě proměňování šancí trápí B tým. „My jsme za stavu 2:2 měli samostatný nájezd, neproměnili jsme ho. A to je bohužel to, co nám schází,“ říká nový hlavní trenér pardubického B týmu.

Berani se naopak po špatném vstupu do sezony zvedají a stoupají tabulkou vzhůru. Z posledních šesti zápasů vyhráli pětkrát, nestačili pouze na Litoměřice. Naposledy se Zlín střetnul s pražskou Slavií a z Edenu si po výhře 4:2 přivezl tři body.

„Hned zkraje zápasu jsme dali gól, ze čtyř šancí padly tři branky. Hodně nám to pomohlo. Měli jsme delší zápasovou pauzu, trenéři ji skvěle vyplnili, byli jsme dobře fyzicky připraveni, což bylo znát v první třetině. Zápas jsme sehráli dobře, za tři body jsem rád,“ hodnotil brankář Libor Kašík zápas na Slavii.

Loňský účastník extraligy a velký favorit letošního ročníku Chance ligy je v tabulce zatím na devátém místě s 34 body, pouhé tři body ztrácí na čtvrtý Přerov.

Zápas Zlína s Dynamem B na zimním stadionu Luďka Čajky začíná v 17:30.