logo 70 MLÁDEŽ
arena logo Facebook Tacebook YouTube Instagram
24.01.2020
Redakce

Další rok v Dynamu pro útočníky Rada Tybora, Jana Mandáta a Ondřeje Machalu

PARDUBICE – Útočníci Radoslav Tybor, Jan Mandát a Ondřej Machala budou i v další sezoně 2020/2021 působit v Pardubicích. Vedení klubu uplatnilo u všech hráčů opční právo, které bylo zakotveno v dosavadních hráčských smlouvách.

„Rado Tybor je nyní naším nejproduktivnějším hráčem. Ondřej Machala i Honza Mandát jsou přes svůj mladý věk, důležitými články A týmu. Rádi jsme uplatnili opční právo na následující sezónu a možnost v pokračování naší spolupráce,” řekl Dušan Salfický, člen představenstva hokejového klubu.

Radoslav Tybor

Radoslav Tybor dokázal v letošní sezoně v pětatřiceti utkáních nasbírat dvacet pět bodů. „Rado je nyní náš nejlepší střelec. Jeho silnou stránkou je přechod do útočného pásma a schopnost vytvořit si nebezpečnou gólovou příležitost pro sebe nebo spoluhráče. Jsem rád, že i další sezonu zůstane v našem týmu,” dodal Dušan Salfický.

Profil Radoslava Tybora

Jan Mandát

Jan Mandát patří v současnosti k nejproduktivnějším hráčům Dynama. V sedmatřiceti zápasech nasbíral dvacet dva bodů za jedenáct branek a stejný počet asistencí. „Honzovi se letos daří. Jeho pracovitost a pečlivost je vidět i ve výkonech na ledě. Má dobrou koncovku, kterou umí vytáhnout, když je potřeba. Patří k lídrum kabiny a dokáže pomoci ostatním hráčům. Ani v jeho případě jsme neváhali s uplatněním opce,” pokračoval člen představenstva.

Profil Jana Mandáta

Ondřej Machala

Ondřej Machala v letošní sezoně nastoupil za pardubický tým do třiadvaceti utkání a vstřelil v nich tři branky, také absolvoval několik startů v dresu Jihlavy a Jestřábů Prostějov. „Ondra je výborný bruslař a umí být velmi rychlý. Dokáž být platný při brejkových situacích. Věřím, že to bude ukazovat i v další sezoně,” vyjádřil se na adresu jednadvacetiletého útočníka Dušan Salfický.

Profil Ondřeje Machaly