logo 70 MLÁDEŽ
arena logo Facebook Tacebook YouTube Instagram
12.01.2022
Redakce

Byl to vyrovnaný zápas, neodehráli jsme ho špatně, říká po juniorském derby Tomáš Urban

Junioři v derby po dvou třetinách drželi vyrovnaný stav 2:2, ve třetí třetině ale bohužel hned v úvodu udeřil hradecký Šimek z protiútoku a v 50. minutě definitivně pojistil výhru hostů 4:2 kapitán Kašpar. Prvním gólem Dynama se blýskl Tomáš Urban, který výrazně pomáhá juniorům svojí produktivitou. Ve čtyřech zápasech má už 10 bodů (5+5).

Pardubičtí junioři měli po dvou třetinách naději na velmi dobrý výsledek proti rivalovi, herně i výsledkově to bylo vyrovnané. Jenže hned z kraje třetí třetiny po chybě ujel hradecký útočník Šimek, který tak nasměroval hosty za vítězstvím. Dynamo se v závěru snažilo s nepříznivým vývojem ještě něco udělat, obrana Mountfieldu HK ale byla pevná. „Myslím si, že jsme měli super vstup do zápasu, i když jsme prohrávali. Byl to vyrovnaný zápas, který jsme neodehráli špatně. Měli jsme dobré přesilovky, souhra byla, týmovost také. Akorát na začátku třetí třetiny jsme udělali chybu a dostali jsme gól na 3:2,“ hodnotí duel produktivní útočník Tomáš Urban.

Ke konci první třetiny bohužel museli kvůli zraněním odstoupit útočníci Robin Kaplan a Kale Costa, Dynamo tak muselo zápas dohrávat bez dvou důležitých článků sestavy. „Vliv to určitě mělo, protože to byli top útočníci, kteří nám hrají první lajnu. Týmu určitě chyběli, ale měli jsme tam kluky, kteří hráli navíc a ti do utkání skočili myslím také výborně,“ myslí si pardubický útočník.

Vyrovnávací branku na 1:1 provedl Urban znamenitě. U mantinelu se dostal ke kotouči, prokličkoval se s ním až na střed, odkud i přes dobrou obrannou práci soupeře dokázal puk uklidit nechytatelně pod horní tyč. „Michal Rouha s Kubou Lichtagem skvěle bojovali u mantinelu a já jsem puk jenom nějak vyšťoural, natlačil se do brány a vystřelil přes beky. A padlo to tam,“ popisuje svoji branku.

Devatenáctiletý forvard nastupuje v posledních kolech pravidelně i za A tým. Jak se mu ve velké zátěži hraje? „Poslední dobou, kdy mohu, chodím hrát za juniorku a hraju tedy i za A tým, ale musím říct, že to je velmi náročné,“ odpovídá na závěr.