logo 70 MLÁDEŽ
arena logo Facebook Tacebook YouTube Instagram
09.06.2024
Redakce

Brankáři jsou na ledě. S trenérem Brázdilem se připravuje také Dominik Pavlát

Čtveřice brankářů pod vedením trenéra Františka Brázdila se po pár týdnech volna vrátila na led. Na zimním stadionu v Říčanech trénovali Roman Will, Tomáš Vomáčka, David Honzík i Dominik Pavlát, který se připravuje na angažmá ve finském Ilvesu Tampere. „Ten start je vždycky těžký, ale je to potřeba. Je dobře, že jsme začali brzo. Je plus, že už teďka můžeme být na ledě a že budeme na tu sezónu dobře připraveni," popsal start přípravy na ledě Tomáš Vomáčka.

Čtyři brankáři a jeden trenér. Tak vypadal první trénink na ledě pro pardubické gólmany. „Kluci nebyli na ledě nějakých pět týdnů, sezóna byla delší. Všichni brankáři, kteří tady jsou, tak na ten led chtějí chodit, takže jsme to takhle zařídili a klub nám to umožnil, což je super. Já i kluci jsme stejného názoru, že ty ledy by měly být zapojeny do letní přípravy,“ popsal trenér pardubických brankářů František Brázdil.

„Ten start je vždycky těžký, ale je to potřeba. Je dobře, že jsme začali brzo. Je plus, že už teďka můžeme být na ledě a že budeme na tu sezónu dobře připraveni. Já osobně jsem chodil na led během letní přípravy už v minulých sezonách, protože skočit do toho plného tréninku je poté daleko lehčí," říkal po úvodním tréninku Tomáš Vomáčka.

Spolu s ním zahájili přípravu na ledě pod vedením Františka Brázdila také Roman Will, David Honzík a Dominik Pavlát.

„Pořád jsme jednom hokejisti a není úplně dobré být zavřený pořád v posilovně. Ten led nám je bližší a právě teď v létě je super zaměřit se na ty detaily a hlavně to bruslení,“ popsal Pavlát.

Právě čtyřiadvacetiletý brankář, který během loňské sezony naskočil během pardubického angažmá do pěti zápasů, se připojil ke skupince brankářů Dynama a nyní se připravuje na angažmá ve Finsku.


„Chci se zlepšovat a jsem hrozně rád, že je vůbec ta možnost tady s klukama trénovat a zase se po delší době vidět. Je to sranda, ale zároveň tvrdá práce. Trenér Brázdil je obrovský profík, rozumí tomu a dává mi smysl všechno to, co říká," přiblížil Pavlát, který se v následujících týdnech připojí k týmu Ilves Tampere.

A na co byl úvodní trénink zaměřen?

„Bylo to samozřejmě v menší intenzitě, ti kluci se potřebují sžít znovu s tím ledem, cítit tu výstroj… Potřebujeme prostě, aby se cítili dobře, abychom si trošku oprášit takové ty základy, na kterých budeme pracovat a na kterých budeme stavět v sezóně,“ přiblížil Brázdil.

„Všichni bychom byli radši, kdybychom mohli chytat puky, ale tohle jsou přesně ty věci, které nám pak pomůžou ty puky chytat, takže je potřeba to do sebe dostat a čím dřív to do sebe dostaneme, tím pak líp nám to půjde v sezóně,“ přidal se Tomáš Vomáčka.