logo 70 MLÁDEŽ
arena logo Facebook Tacebook YouTube Instagram
04.02.2021
Redakce

Andrej Kosticyn dostal od DK trest na sedm zápasů

V závěru utkání 42. kola Tipsport extraligy fauloval pardubický útočník Andrej Kosticyn olomouckého Adama Rutara, za což si v už v utkání vysloužil trest na 5 minut plus do konce utkání za zásah do hlavy nebo krku. Předseda disciplinární komise ELH Viktor Ujčík následně potrestal běloruského forvarda nepodmíněným zastavením činnosti na sedm soutěžních utkání.

Kosticyn se tak bude moci vrátit do pardubické sestavy až 23. února, kdy čeká Dynamo dohrávka 6. extraligového kola na ledě hradeckého Mountfieldu. V základní části tak stihne odehrát už jen šest zápasů, zatím si ve čtyřech odehraných utkáních připsal čtyři body za čtyři asistence a byl důležitou součástí především pardubické přesilovkové formace.

„Hráč si byl dobře vědom zranitelného postavení protihráče, přesto vedl svůj zákrok velmi nebezpečným způsobem a neučinil nic, aby důsledky střetu minimalizoval a neohrozil protihráčovo zdraví. Naopak před střetem pro dosažení vyšší intenzity navýšil rychlost a zvedl rameno na úroveň hlavy protihráče, který v důsledku zásahu zápas nedohrál a podle zápisu o utkání při něm utrpěl poranění hlavy a nosu. ... Pro trest v horní polovině sazby se předseda disciplinární komise ELH rozhodl kvůli nebezpečnosti a zcela bezohlednému vedení zákroku a s přihlédnutím k tomu, že protihráč v jeho důsledku zápas pro zranění nedokončil,“ stojí mimo jiné v tiskové zprávě disciplinární komise.