logo 70 MLÁDEŽ
arena logo Facebook Tacebook YouTube Instagram
12.10.2023
Redakce

Pardubičtí dorostenci rozstříleli Kometu vysoko 7:1

Pardubičtí dorostenci přivítali v rámci jedenáctého kola Extraligy dorostu brněnskou Kometu. Ve vyrovnané první třetině dokázali vsítit branku pouze Pardubice v přesilové hře. Druhá třetina patřila Dynamu, které dokázalo odskočit na rozdíl čtyř branek. V závěrečné třetině sice Kometa vstřelila první branku v zápasu, ale další tři branky Pardubic rozhodly o vysoké výhře Dynama 7:1.

Extraliga dorostu, 11., čtvrtek 12.10.2023, Pardubice, enteria arena

Dynamo Pardubice

Kometa Brno

7:1
1:0, 3:0, 3:1
Branky a nahrávky: 06:30 Úlehla (Lempach, Křečan; 5/4), 23:42 Krčál (Macek, Křečan; 5/5), 28:27 Macek (Novák, Krčál; 5/5), 39:33 Vápeník (Krčál, Macek; 5/5), 44:25 Mikeska (Lempach, Křečan; 5/4), 45:04 Joska (Mikeska, Jansa; 5/5), 54:39 Novák (Macek, Krčál; 5/5) – 46:21 Šebela (Brabenec; 5/5). Rozhodčí: Vepřovský – Hnilička, Topolský. Diváci: 65. Vyloučení: 1:4. Využití: 2:0. Střely na branku: 7:62. Průběh utkání: 6:0, 6:1, 7:1.
Dynamo Pardubice: Tuláček – Ruml, Vápeník, Jansa, Řehořek, Jaroš, Křečan – Macek, Tvrdik, Kafka, Mikeska, Úlehla, Joska, Krčál, Lempach, Novák, Tvrdík.
Kometa Brno: Král – Vyhlídal, Panasenko, Bína, Veselý, Mátl, Polák – Šulla, Kubín, Prchal, Kukleta, Štulo, Stibůrek, Kerbler, Chaika, Šebela, Hamák, Brabenec.

Komentář

První velká šance přišla v páté minutě, kdy si obrovskou šanci vytvořil Šulla. Ten se zmocnil kotouče ihned po vhazování, a rychlým přechodem do útočného pásma dostal Kometu do situace dva na jednoho, kterou vzal na sebe a střelou na vzdálenější tyč protáhl Tuláčka. Následně o necelé dvě minuty později přišla první přesilová hra utkání, kterou dostalo k dispozici Dynamo a dokázalo ji využít již po patnácti vteřinách! Lempach dostal kotouč k levé tyči, odkud se pokusil vystřelit, avšak Král vyrazil kotouč do před brankového prostoru, kde byl však připravený Erik Úlehla, jehož následná střela skončila za zády brněnského gólmana – 1:0. Navýšení vedení mohlo přijít v osmnácté minutě poté, co dostal perfektní přihrávku na modrou čáru Pavel Tvrdík. Ten z první vyslal puk na brněnskou branku, ale jeho střela byla vyražena k levé tyči, kam si dokázal najet Jansa, jenž si zpracoval puk a ihned ho vyslal na branku Komety, avšak Král na poslední chvíli zachytil střelu betonem.

Vstup do prostřední části zápasu se více povedl domácím. Ti se již ve čtyřiadvacáté minutě dostali do dvoubrankového vedení poté, co Dynamo využilo dlouhý tlak v útočné třetině. Macek dostal kotouč do prostoru mezikruží, odkud se také pokusil zakončit, ale jeho šance byla zblokována. Následně však přišel na řadu David Krčál, jenž dobrou aktivitou v před brankovém prostoru dostal kotouč za záda Krále – 2:0. O pár minut poté mohlo přijít snížení, avšak sólovou akci Chaika zakončil těsně vedle tyče pardubické branky.

Hned o minutu později však přišla třetí branka Dynama. Tentokrát se domácím povedla blesková akce po vhazování, kdy Novák našel na druhé straně hřiště úplně volného Víta Macka, jenž střelou z první rozvlnil brněnskou síť – 3:0. Závěrečná tečka za druhou třetinou přišla v poslední minutě, kdy Krčál našel volného Teodora Vápeníka, jehož tvrdé zakončení dostalo kotouč mezi tři tyče – 4:0.

Do závěrečné dvacetiminutovky vlétly opět lépe Pardubice, které v pětačtyřicáté minutě zvyšovali již na rozdíl pěti branek. Martin Mikeska opět ukázal dobrou orientaci pardubických hráčů v před brankovém prostoru poté, co se mu podařilo dorazit do branky kotouč po Lempachově střele – 5:0. Fazóna Dynama pokračovala o půl minuty později, kdy Mikeska naservíroval puk pro najíždějícího si Václava Josku, jenž rozvlnil brněnskou síť – 6:0. Následně přišla první branka Komety, o kterou se postaral Filip Šebela, který po rychlém protiútoku dostal kotouč od Brabence a zakončil do odkryté branky – 6:1. Sedmý a poslední gól Dynama vsítil v pětapadesáté minutě Matěj Novák. Ten dostal přihrávku od Macka do před brankového prostoru, odkud následně vystřelil na branku Krále, kterému kotouč nešťastně spadl z ramene přímo do branky – 7:1. Dynamo si tak zajistilo plný počet bodů do tabulky po vysoké výhře a posunulo se na první místo Extraligy dorostu.

Ohlasy po utkání

Vojtěch Faltys (HC Dynamo Pardubice) – „Jsme rádi za průběh celého zápasu. Měli jsme ho pod kontrolou v podstatě po celou bodu. Také jsme rádi že jsme dali sedm gólů, ale v prvním poločase jsme nebyli úplně spokojení hlavně s pohybem hráčů v obranné třetině, s aktivitou a s prací s holí, což jsme jim o přestávce vytkli. Jinak jsme ale spokojeni s předvedeným výkonem a s výsledkem.“

Jan Zachrla (HC Kometa Brno) – „Dneska na tom ledě bylo v podstatě jenom jedno mužstvo. Je těžké na tom něco hodnotit, jelikož to byl pro nás nejhorší zápas celé sezóny, protože co jsme dneska předváděli nemělo vůbec parametry Extraligy, takže jsem z toho rozladěný. Doufám že jsme si takovýto výpadek v sezóně vybrali, protože takhle se se soupeřem takovéto kvality nejde prezentovat.“

Zápasy v sezóně

2., 9. 9. 2023
KOM - PCE
3:4
11., 12. 10. 2023
PCE - KOM
7:1
20., 23. 11. 2023
KOM - PCE
0:3

Statistiky zápasu

Brankáři Min Stř Zás Ink
Matěj Tuláček 60 25 24 1
Obránci G A +/- TM
Teodor Vápeník 1 0 3 2
Filip Křečan 0 3 0 0
Michal Jansa 0 1 1 0
Dominik Jaroš 0 0 1 0
Ondřej Ruml 0 0 3 0
Jiří Řehořek 0 0 0 0
Útočníci G A +/- TM
David Krčál 1 3 4 0
Vít Macek 1 3 4 0
Martin Mikeska 1 1 1 0
Matěj Novák 1 1 3 0
Václav Joska 1 0 1 0
Erik Úlehla 1 0 -1 0
Štěpán Lempach 0 2 -1 0
Pavel Tvrdík 0 0 1 0
Václav Tvrdík 0 0 0 0
HC Dynamo YouTube