logo 70 MLÁDEŽ
arena logo Facebook Tacebook YouTube Instagram
11.9.2021
Redakce

Stíhačka skončila pod vrcholem, juniorka v Třinci padla

Třinec – Z východního tripu se třemi body. Na páteční vítězství v Havířově junioři Dynama Pardubice v sousedním Třinci navázat nedokázali. Po nevydařené druhé třetině museli pardubičtí mladíci dotahovat, nakonec po trefách Palečka a Herčíka snížili na 2:3, více ale již nestihli.

Extraliga juniorů, 2. kolo, sobota 11.9.2021, Třinec, MINI WERK ARENA

Oceláři Třinec

Dynamo Pardubice

3:2
0:0, 3:0, 0:2
Branky a nahrávky: 24:44 Jobánek (Moškoř, Kozlík), 26:08 Šutý (Matěj), 28:43 Žabka (Przybyla, Geidl) – 42:19 Paleček (Herčík), 59:39 Herčík (Kaplan, Štetka). Rozhodčí: Mrkva – Lederer, Rožánek. Diváci: 74. Průběh utkání: 3:0, 3:2.
Oceláři Třinec: Klimek – Žabka, Hrůzek, Marcinko, Kareš, Chovaniak, Bujak – Jobánek, Šutý, Przybyla, Matěj, Geidl, Kozlík, Moškoř, Pětník, Ramik, Wardas, Procházka.
Dynamo Pardubice: Borovička – Koudelka, Kaštánek, Chabada, Nedelka, Tvrdík – Herčík, Paleček, Kaplan, Štetka, Pavlata, Lichtag, Pavlík, Novotný, Šťastný, Costa, Formánek.

Komentář

První třetina se nesla v duchu vyrovnané hry. Hrálo se nahoru dolů, hned v úvodní minutě zvonila v Mini WERK ARENĚ tyčka po střele jednoho z útočících hráčů Třince. Tento moment byl ale zároveň posledním větším pozdvižením v úvodní dvacetiminutovce.

I přesto, že jsme viděli po jedné přesilové hře na obou stranách, tak ke změně skóre nedošlo a oba brankáři zůstali po první třetině stoprocentní.

Druhá perioda byla už přeci jen o něco zajímavější, protože došlo na první přesné zásahy. Oceláři si v ní vypracovali tříbrankový náskok po třech slepených brankách. Ve 25. minutě, krátce po vypršení Formánkova trestu, se v předbrankovém prostoru objevil Jonáš Jobánek, jenž dostal namazáno od Jana Moškoře a poslal kotouč za záda přesouvajícího se Borovičky. O necelé dvě minuty později jásala třinecká lavička podruhé, protože rána Patrika Šutého z levého kruhu skončila za brankovou čárou. Skvostnou pětiminutovku zakončil svým přesným zásahem z těsné blízkosti před Borovičkou Boris Žabka.

I přesto, že přesně v polovině zápasu usedl na trestnou lavici Kareš za podrážení, tak se skóre ve zbytku druhé třetiny už neměnilo. Pardubičtí hráči sice přispěchali s množstvím střel, kterými zasypali brankáře Klimka, ten ale vzdoroval bez větších potíží a všechny nebezpečnější pokusy vykryl. V samotném závěru prostředního dějství ještě Oceláři měl na svých holích další velké příležitosti, ani jeden ze dvou samostatných úniků však nebyl využit a do kabin se tak šlo za tříbrankového vedení pro hráče s drakem na prsou.

Vstup do třetí třetiny měli zcela jasně lepší hráči Pardubic, kteří už ve třiačtyřicáté minutě snižovali na rozdíl dvou branek. Pardubice mačkali Třinec v jeho obranném pásmu něco málo přes minutu, Adam Palečka pak vzal vše na sebe a z levé strany kluziště poslal kotouč do vzdálenějšího horního růžku Klimkovy klece.

Hráči Pardubic po této brance výrazně přidali a svým nepříjemným napadáním dělali Ocelářům nemalé potíže. Vynutili si hned dva fauly ze strany domácích, ani jednu z přesilovek se jim však nepodařilo sehrát s úspěšnou tečkou. Oceláři poté hru malinko vyrovnali a hráli to, co potřebovali. Kontaktní branka Pardubic z hole Daniela Herčíka, kterému nabil Robin Kaplan přišla až příliš pozdě v čase 59:40. Zbývajících dvacet vteřin už poté třinečtí junioři úspěšně zvládli a připsali si tak první tři body do tabulky.

Zápasy v sezóně

2. kolo, 11. 9. 2021
TRI - PCE
3:2
21. kolo, 27. 11. 2021
PCE - TRI
3:2

Statistiky zápasu

Brankáři Min Stř Zás Ink
Michal Borovička 59 29 26 3
Obránci G A +/- TM
Vít Kaštánek 0 0 0 2
Ondřej Chabada 0 0 0 0
Jakub Koudelka 0 0 -1 0
Adam Nedelka 0 0 -1 0
Vojtěch Tvrdík 0 0 0 0
Útočníci G A +/- TM
Daniel Herčík 1 1 0 0
Adam Paleček 1 0 1 0
Robin Kaplan 0 1 -1 0
Pavol Štetka 0 1 1 0
Kale Costa 0 0 -2 2
František Formánek 0 0 -1 2
Jakub Lichtag 0 0 0 0
Adam Novotný 0 0 1 0
Dominik Pavlata 0 0 0 0
Zdeněk Pavlík 0 0 0 0
Ondřej Šťastný 0 0 -1 0
HC Dynamo YouTube