logo 70 MLÁDEŽ
arena logo Facebook Tacebook YouTube Instagram
18.9.2021
Redakce

Junioři proti Chomutovu vedli, v prodloužení ale nakonec prohráli

Druhý zápas ve dvou dnech byl na juniorech Dynama hodně znát. Poté, co v pátek nakonec marně dotahovali tříbrankovou ztrátu proti Litvínovu, nestačili v prodloužení na Chomutov 2:3, i když po první třetině vedli 2:1 po gólech Herčík a Pavlíka, kteří se trefili v přesilové hře. Piráti ještě ve druhé třetině zásluhou Vyroubala vyrovnali a v prodloužení zápas nakonec otočili na svoji stranu. Z pardubické enteria areny si tak hosté odváží první body do tabulky.

Extraliga juniorů, 4. kolo, sobota 18.9.2021, Pardubice, enteria arena

Dynamo Pardubice

Piráti Chomutov

2:3
2:1, 0:1, 0:0 – 0:1
Branky a nahrávky: 17:22 Herčík (Chabada, Šťastný), 17:47 Pavlík (Štetka, Pavlata) – 18:18 Vyroubal (Pavlák, Svoboda), 36:42 Šilar (Döring, Čech). Rozhodčí: Veselý – Jiruška, Rampír. Diváci: 50. Průběh utkání: 2:0, 2:2.
Dynamo Pardubice: Kadlc – Chabada, Bárta, Nedelka, Tvrdík, Hebek – Herčík, Pavlík, Pavlata, Štetka, Šťastný, Costa, Kaplan, Formánek, Novotný, Lichtag, Burda, Kubíček.
Piráti Chomutov:

Komentář

Po pátečním duelu proti Litvínovu, který Dynamo nakonec neúspěšně dotahovalo, hned další den nastoupili junioři proti Pirátům Chomutov. Domácí mohli vést hned v úvodu, jenže dobrou šanci nedokázal Pavlík proměnit v branku, následně spoluhráče zachránil několika důležitými zákroky Kadlc zejména v početních výhodách soupeře. V 18. minutě se ale pardubičtí mladíci trefili rovnou dvakrát v přesilových hrách po čtyřminutovém vyloučení za vysokou hůl. Po přesné nahrávce od mantinelu se nejprve prosadil Daniel Herčík – 1:0, poté našel na brankovišti Štetka Zdeňka Pavlíka, který rovněž nezaváhal a poslal puk přízemní střelou do brány – 2:0. Minutu před koncem první třetiny ale snížil Tomáš Vyroubal, na jehož střelu byl Kadlc krátký – 2:1.

Ve 29. minutě se propracoval do dobré příležitosti Formánek, který dobrou střelou položil brankáře na led, ze složité dorážky se už ale neprosadil, protože nebyl prostor prostrčit puk za roztaženého brankáře soupeře. V další šanci Formánek opět neuspěl, když si proti němu povyjel Pechaček a úspěšně mu zmenšil střelecký úhel. Po několika neúspěšných šancích trestali Piráti v přesilové hře. Po nepřehledné situaci před Kadlcem se puk dostal po přihrávce Döringa k Tomášovi Šilarovi, který překonal bezmocného brankáře Dynama a vyrovnal stav utkání na 2:2.

Dynamo v úvodu třetí třetinu tlačilo střeleckými pokusy na brankáře Pechačka, samostatné úniky Herčíka a Formánka ale nebyly úspěšné. Naopak ve druhé desetiminutovce byli aktivnější hostující Piráti, kteří také mohli rozhodnout, Dynamo však podržel brankář Kadlc. Utkání se tak dostalo až do prodloužení, ve kterém se nakonec radovali Piráti, kteří zásluhou dorážky Ondřeje Čecha v početní výhodě překonali Kadlce – 2:3. Chomutov si tak z pardubického ledu odváží první dva body v sezoně.

Ohlasy po utkání

Jiří Malinský (HC Dynamo Pardubice): „Pro nás je to obrovské zklamání. Mančaft vůbec nešlapal tak, jak si myslím, že by měl šlapat a bohužel se dostáváme do nějaké herní krize, která vyústí v to, že máme příležitosti, které nedokážeme využít. Z toho potom je nervozita a soupeř dá z každé příležitosti gól, takže musíme začít od začátku na tréninku poctivou prací. Ne, že si jdeme zahrát zápas, ale vyhrát ho.“

Petr Jíra (Piráti Chomutov): „Ve vyrovnané první třetině jsme měli docela dost šancí, které jsme bohužel neproměnili. V závěru třetiny jsme dostali trest na dvě plus dvě minuty, což Pardubice dvakrát využily. Naštěstí jsme ještě do přestávky snížili a ve druhé třetině jsme snížili. Ve třetí třetině byli domácí střelecky aktivnější, ale naštěstí jsme udrželi remízu. V prodloužení jsme dostali přesilovku čtyři na tři, ve které jsme vstřelili rozhodující gól.“

Zápasy v sezóně

4. kolo, 18. 9. 2021
PCE - CHM
2:3p
23. kolo, 4. 12. 2021
CHM - PCE
1:8

Statistiky zápasu

Brankáři Min Stř Zás Ink
Maxmilian Kadlc 62 20 17 3
Obránci G A +/- TM
Ondřej Chabada 0 1 0 2
Dan Bárta 0 0 0 2
Tomáš Hebek 0 0 0 0
Adam Nedelka 0 0 0 0
Vojtěch Tvrdík 0 0 -1 0
Útočníci G A +/- TM
Zdeněk Pavlík 1 0 0 2
Daniel Herčík 1 0 0 0
Dominik Pavlata 0 1 -1 0
Ondřej Šťastný 0 1 -1 0
Pavol Štetka 0 1 -1 0
František Formánek 0 0 0 4
Kale Costa 0 0 0 2
Jakub Lichtag 0 0 -1 2
Daniel Burda 0 0 0 0
Robin Kaplan 0 0 0 0
Josef Kubíček 0 0 0 0
Adam Novotný 0 0 0 0
HC Dynamo YouTube