logo 70 MLÁDEŽ
arena logo Facebook Tacebook YouTube Instagram
23.10.2021
Redakce

Dorost v Edenu neskóroval a prohrál 0:5

Přesně po týdnu se dorostenci znovu představili v hlavním městě, ani tentokrát z toho bodový zisk nekoukal. Nad síly Dynama Pardubice byla tentokrát pražská Slavia, která se prosadila hned pětkrát a naopak ona sama zavřela svoji klec a nedovolila pardubickým dorostencům skórovat. Dynamo prohrálo v Praze podruhé za sebou, tentokrát 0:5.

Extraliga dorostu, 12. kolo, sobota 23.10.2021, Praha, Zimní stadion Eden

Slavia Praha

Dynamo Pardubice

5:0
0:0, 4:0, 1:0
Branky a nahrávky: 30:32 Chludil (Krejčí, Skalský), 34:29 Nemes (Filip, Curran), 35:32 Tichý (Vosmík), 38:18 Filip (Kubánek, Málek), 52:34 Nemes – . Rozhodčí: Valda – Klouček, Zedníková. Diváci: 78. Vyloučení: 3:3. Průběh utkání: 5:0.
Slavia Praha: Vavřena – Kubánek, Málek, Švec, Kříženecký, Ciolek, Tichý – Nemes, Filip, Chludil, Tichý, Krejčí, Vosmík, Skalský, Curran, Tomas.
Dynamo Pardubice: Pithart (Matěcha) – Dvořák, Úlehla, Holec, Sopoušek, Oliva, Kaštánek, Šmerda – Svoboda, Lejdar, Jedlička, Pražan, Hiemer, Dostál, Vrba, Pilař, Turena, Kučera.

Komentář

Do zápasu vstoupili s úvodním náporem sešívaní, kteří na nic nečekali a snažili se skoro z každé pozice střílet na branku. První velkou šanci však přesto zaznamenalo Dynamo, konkrétně Filip Hiemer, který dorážel vyraženou střelu spoluhráče, a nebýt výborného zákroku Vavřeny, tak by ji nejspíš poslal do odkryté branky.

V dalších minutách zahrozili ještě po pravé straně se probíjející Nemes, který se zastavil až o brankáře Matěchu, a následně hostující Lejdar, jehož prudkou střelu z hranice brankoviště Vavřena vyrazil. Zbytek úvodní dvacetiminutovky, v němž bylo k vidění hodně přesilovek, se ale nesl už v poklidném duchu. Výjimkou byly úplně poslední vteřiny, kdy se Matěcha zranil při zákroku proti dorážce na brankovišti.

Zranění to však bylo naštěstí jen krátké a Matěcha se na začátku druhé třetiny zase vrátil. A měl co dělat, protože slávisté do prostřední části vstoupili mnohem lépe. Několik šancí měl ve 26. a 27. minutě na holi Curran, ale neuspěl. Radovat se tak mohl až po třech minutách, kdy Krejčí našel v rychlém protiútoku Dannyho Chludila, jenž otevřel skóre zápasu.

Zatímco do té doby se oba týmy nemohly prosadit, po úvodní trefě se s góly roztrhl pytel. Naštěstí pro slávisty. Ve 35. minutě totiž Filipovu nahrávku využil v druhou branku Márton Nemes a o 63 sekund později trefil horní růžek Matěchovy branky Jan Tichý. Ve 39. minutě pak dvojnásobnou přesilovku využil před brankou dobře postavený a tečující Nikolas Filip.

Na úvod třetí třetiny se do branky opět postavil Pithart. Ani ten ale nezabránil další brance Slavie. Pojďme ale popořadě. Nejprve Tomas v 50. minutě z nenápadné střely trefil horní tyč, v 51. minutě pak byl Hiemer blízko alespoň snížení, ale jeho individuální akci Vavřena nakonec zastavil. O minutu a půl později naopak jeden z nejaktivnějších slávistů Márton Nemes prostřelil z pravého křídla Pitharta a zvýšil na 5:0.

Závěr zápasu si svěřenci Ladislava Slížka pohlídali a vyhráli tak nad Dynamem Pardubice 5:0.

Ohlasy po utkání

Ladislav Slížek (HC Slavia Praha): „Myslím si, že to je zasloužené vítězství. Kluci ho potřebovali po předchozích zápasech, i když v nich nebyl herní projev tak špatný, jak by výsledky nasvědčovaly. Tohle vítězství jsme potřebovali, protože jsme věděli, že jsou Pardubice nad námi, a chceme do první čtyřky. Zaslouženě jsme vyhráli a jsme spokojení. Klukům jsem gratuloval a doufám, že to takhle půjde dál.“

Michal Mikeska (HC Dynamo Pardubice): „První třetinu jsme hráli velmi dobře. Měli jsme dvě tři tutové gólovky, které jsme neproměnili, s čímž se potýkáme celou sezónu. Zápas byl o tom, kdo dá první gól. Nebyli jsme to my, druhá třetina se nám sesypala, skončila 0:4, a bylo po zápase. V podstatě můžu říct, že s výkonem jsem velmi spokojen, nicméně jsme dostali 0:5 a vypadá to hrozivě.“.

Zápasy v sezóně

přát., 30. 8. 2021
PCE - SLA
2:5
4. kolo, 12. 10. 2021
PCE - SLA
1:0
12. kolo, 23. 10. 2021
SLA - PCE
5:0

Statistiky zápasu

Brankáři Min Stř Zás Ink
Lukáš Matěcha 40 38 34 4
Obránci G A +/- TM
Daniel Holec 0 0 -2 2
Tom Kaštánek 0 0 0 0
Matěj Oliva 0 0 -1 0
Jáchym Sopoušek 0 0 -1 0
Samuel Šmerda 0 0 -2 0
Útočníci G A +/- TM
Dominik Dostál 0 0 -1 2
Filip Hiemer 0 0 0 2
Ondřej Vrba 0 0 0 2
Martin Jedlička 0 0 -1 0
Dominik Kučera 0 0 -2 0
Ludvík Lejdar 0 0 -2 0
Vít Pilař 0 0 -2 0
Tadeáš Pražan 0 0 -2 0
Filip Svoboda 0 0 -1 0
Milan Turena 0 0 -1 0
HC Dynamo YouTube