logo 70 MLÁDEŽ
arena logo Facebook Tacebook YouTube Instagram
25.10.2024
Redakce

Junioři si poradili s lídrem tabulky z Třince

V pátek odpoledne svedl juniorský celek souboj s třineckými Oceláři. První dvě třetiny panoval bezbrankový stav, který ale Dynamo prolomilo třemi slepenými góly v závěru utkání. Pardubice tak berou s čistým kontem tři body do tabulky.

Extraliga juniorů, 16. kolo, pátek 25.10.2024, Pardubice, enteria arena

Dynamo Pardubice

Oceláři Třinec

3:0
0:0, 0:0, 3:0
Branky a nahrávky: 52:28 Teplý (Rájek, Křečan; 5/5), 53:32 Kubánek (Kaštánek, Pumpinš; 5/5), 55:29 Krčál (Yevtiekhov, Kaštánek; 5/4). Rozhodčí: Barek, Červenka – Goltsch, Landsmann. Diváci: 63. Vyloučení: 9:6. Využití: 1:0. Střely na branku: 34:28. Průběh utkání: 3:0.
Dynamo Pardubice: Tuláček – Kubánek, Vápeník, Kaštánek, Oliva, Lučan, Křečan, Rájek – Macek, Štěpánek, Korec, Rolinek, Teplý, Dostál, Burda, Marek, Krčál, Pilař, Yevtiekhov, Pumpinš.
Oceláři Třinec: Skácel – Horváth, Ošmera, Kurbaka, Mrtka, Byrtus, Volas, Sedláček – Vojáček, Gerych, Makula, Mikula, Karas, Kubiesa, Hebar, Rybnikár, Zduba, Dohnal.

Komentář

V první třetině třinecké duo ihned prověřilo domácího gólmana Tuláčka, který střelu Zduby vyrazil ramenem. Na tuto akci Pardubice odpověděly aktivně, střela Rájka od modré ale rozezvučela pouze brankovou konstrukci. Vzápětí Dynamo okusilo první oslabení, které ale zvládlo a následnou přesilovou hru neproměnil ani Třinec. Zajímavou šanci měl i Macek, který si odchytil kotouč u modré a vybruslil si až k bráně, kde poslal pas na Burdu. Ten ale na příjem puku nebyl připravený a kotouč do sítě nezamet. V závěru prvního dějství se dostal do samostatného úniku Štěpánek poté, co vystihl přihrávku třineckých hráčů. Skácel v bráně hostí jeho střelu vyrazil za bránu.

I prostřední dvacetiminutovka se nesla ve stejném duchu, diváci v enteria aréně se ani zde gólu nedočkali. Oba celky měly možnost stav utkání změnit v přesilových hrách, ale všechny zůstaly nevyužity. Pardubice po konci vlastního oslabení měly šanci, kdy hned po odchodu z trestné lavice dostal kotouč Korec a s podporou Vápeníka v přečíslení dva na jednoho mířili na Skácela. Gólman střelu, která z této akce vzešla, vyřešil zákrokem lapačkou.

V závěrečné dvacetiminutovce to už vypadalo, že by mohl tento duel dojít až do prodloužení, což ale Východočeši v 53. minutě vyvrátili. Mezi třineckou obranou se skvěle prokličkoval Josef Teplý a i přes zákrok Skácela zametl kotouč do brány kolem brankářových betonů - 1:0. Minutu na to se prosadil Alex Kubánek, který se po zmatcích před klecí hostí zorientoval nejrychleji a puk ze strany poslal do sítě - 2:0. Po tomto gólu se Třinec provinil faulem a rozjeté Pardubice udeřily i v přesilové hře. David Krčál sebral odražený kotouč po pardubickém přečíslení a rovnou čarou jej napálil ke vzdálenější tyči - 3:0. Vykolejený Třinec už pak svou poslední šanci v početní výhodě nezužitkoval a Dynamo tak zapsalo skalp lídra tabulky a cenné tři body.

Ohlasy po utkání

Martin Koudelka (HC Dynamo Pardubice): ,,Ubojované tři body. My jsme v posledních zápasech měli relativně navrch, s Brnem jsme i přesto prohráli, takže jsme ta utkání občas nezvládali hlavou. Dnes to bylo obráceně. Třinec měl víc střel, víc šancí, gólman jim to skvěle zavřel. U nás se projevila ta obětavost, skákání do střel, ty jednoduché věci. Bylo to o tom prvním gólu, jako ve všech zápasech, kdy je to 0:0. My jsme naštěstí přidali i druhý, což bylo skvělé. Potřebovali jsme začít to druhé kolo vítězstvím, abychom nasbírali body a nehráli zase spodek tabulky.”

Zápasy v sezóně

2. kolo, 6. 9. 2024
TRI - PCE
2:3
16. kolo, 25. 10. 2024
PCE - TRI
3:0

Statistiky zápasu

Brankáři Min Stř Zás Ink
Matěj Tuláček 60 28 28 0
Obránci G A +/- TM
Alex Kubánek 1 0 1 0
Tom Kaštánek 0 2 1 0
Štěpán Rájek 0 1 1 2
Filip Křečan 0 1 1 0
Matěj Oliva 0 0 0 4
Teodor Vápeník 0 0 0 0
Útočníci G A +/- TM
David Krčál 1 0 1 0
Oleksii Yevtiekhov 0 1 1 0
Daniel Burda 0 0 0 2
Lukáš Korec 0 0 0 2
Vít Macek 0 0 0 2
Tomáš Rolinek 0 0 1 2
Dominik Dostál 0 0 0 0
Vít Pilař 0 0 0 0
HC Dynamo YouTube