logo 70 MLÁDEŽ
arena logo Facebook Tacebook YouTube Instagram
dnes
Redakce

Tomáš Urban odchází na hostování do Plzně

Útočník Tomáš Urban stráví sezonu 2024/25 na hostování v Plzni. Dvaadvacetiletý útočník tak dostane potřebné herní vytížení v extraligovém týmu a za rok se může do organizace Dynama vrátit zkušenější. „Pro jeho další rozvoj je nyní nejdůležitější, aby dostal prostor v extraligových zápasech. Věřím, že Plzeň je pro něj na následující rok ideální zastávkou a že tento krok je ideální pro všechny strany,“ říká Petr Sýkora, sportovní ředitel Dynama.

Pardubického forvarda čeká druhé hostování v rámci české nejvyšší soutěže. Už v minulé sezoně strávil téměř dva měsíce v Litvínově a svými výkony přesvědčil o tom, že patří do extraligy. Také proto nyní odchází na celou sezonu sbírat další zkušenosti do Plzně.

„Tomáš Urban je kvalitní hráč, s kterým máme podepsaný dlouhodobý kontrakt a který si zaslouží hrát extraligu. Pro jeho další rozvoj je nyní nejdůležitější, aby dostal prostor v extraligových zápasech. Věřím, že Plzeň je pro něj na následující rok ideální zastávkou a že tento krok je ideální pro všechny strany. Plzeň na rok posílí o kvalitního útočníka, Tomáš bude bojovat o významnou roli v kádru, a díky tomu se nám za rok může vrátit herně i osobnostně lepší hráč. V tuto chvíli nám už nedává smysl, aby Urbi nastupoval za náš B-tým v Maxa lize. Naopak věříme v jeho budoucnost v našem A-týmu,“ říká Petr Sýkora k hostování Tomáše Urbana.

V extralize dosud Tomáš Urban nastoupil k 65 utkáním, 48 z nich odehrál v dresu Dynama. Dalších 152 zápasů sehrál ve druhé nejvyšší soutěži, nasbíral v nich celkem 81 kanadských bodů. S Dynamem má platnou smlouvu do roku 2027.

Ať se Ti na hostování v Plzni daří, Urbi!