logo 70 MLÁDEŽ
arena logo Facebook Tacebook YouTube Instagram
16.05.2024
Redakce

Jan Kolář pokračuje v Dynamu! Smlouvu prodloužil o jeden rok

Stálice Dynama bude i v následující sezoně pokračovat v mateřském klubu, Jan Kolář prodloužil smlouvu s Pardubicemi. Sedmatřicetiletý obránce odehrál v červenobílém dresu více než pět set extraligových utkání a třikrát slavil titul. Nyní Količ přijal novou roli, v B týmu bude předávat své bohaté zkušenosti mladším hráčům. „Jsme moc rádi, že jsme se s Honzou domluvili na jeho pokračování v Dynamu,“ říká Petr Sýkora, sportovní ředitel klubu.

527 utkání v nejvyšší soutěži, tituly v letech 2005, 2010 a 2012, záchrana extraligy v sezoně 2019/20 i vzestup se dvěma prvenstvími v základní části a medailemi v posledních dvou sezonách. Spojení Jana Koláře s Dynamem bude pokračovat, zkušený obránce prodloužil smlouvu o jeden rok. V nové roli bude především pomáhat mladým hráčům v B týmu.

„Jsme moc rádi, že jsme se s Honzou domluvili na jeho pokračování v Dynamu. S bohatými zkušenostmi z naší nejvyšší soutěže, zahraničí i reprezentace bude oporou mladým hráčům v B týmu. Kluci se od něj mohou naučit spoustu věcí a nadále se zlepšovat. V případě potřeby samozřejmě Honza může vypomoci A týmu,“ říká Petr Sýkora, sportovní ředitel Dynama.

Roli mentora Jan Kolář zná. Už v předchozích sezonách měl kolem sebe mladé spoluhráče. V uplynulém play off pak byl důležitým článkem kabiny přes to, že nenastupoval do zápasů.

„Už i tady jsem měl všechny obránce mladší, než jsem já a byli tu i úplní mladíci, se kterými jsem vycházel dobře a komunikovali jsme spolu. Teď na to akorát navážu a trochu se promění obličeje,“ říká Jan Kolář k nové roli v následující sezoně.

Količ už zkušenost s B týmem Dynama má, v posledních dvou sezonách odehrál v Chance lize 5 zápasů. V kabině se nyní znovu sejde například s Danielem Rákosem.

„Těším se na nové spoluhráče, i když spoustu z nich znám. Mám tam Dana Rákose, který je můj nejlepší kamarád, přál jsem si s ním ještě zahrát. Jsem rád, že se mi to splnilo a doufám, že sezona bude dobrá,“ uzavírá Jan Kolář.