logo 70 MLÁDEŽ
arena logo Facebook Tacebook YouTube Instagram
31.01.2021
Redakce

Dynamo uvolnilo na střídavý start na Kladno Machalu s Nečasem

HC Dynamo Pardubice se dohodlo s Kladnem na střídavých startech gólmana Vojtěcha Nečase a útočníka Ondřeje Machaly do konce této sezony. Oba tak mohou nastupovat v barvách prvoligového Kladna, ale v případě potřeb si je může stáhnout Dynamo zpět.

„Dnešním dnem se u nás uzavírá přestupové okno a my jsme po zralé úvaze dohodli s jinými kluby umístění našich hráčů. Jedním z nich je brankář Vojta Nečas, který byl k dispozici ve Vrchlabí. Po dohodě s Kladnem, které také řešilo soupisku pro závěr sezony, jsme se dohodli na střídavém startu, kdy ho můžeme kdykoliv využít zpět pro potřeby Dynama,“ prozradil Dušan Salfický, sportovní ředitel klubu a člen představenstva.

Ten se vyjádřil i k druhému hráči, který může v nejbližších dnech a týdnech obléknout kladenský dres: „Dalším hráčem, který odchází na Kladno, je Ondra Machala, u kterého jsme řešili především jeho herní vytížení, které u nás nebylo podle jeho představ. Ve Vrchlabí máme spoustu našich hráčů, takže jeho umístění tam by vzalo ice time jinému našemu hráči, proto jsme se domluvili, že ho pro závěr sezony napíšeme na Kladno s tím, že i on je nám kdykoliv k dispozici.“

„Po dohodě s Ondrou a jeho agentem jsme využili zájmu Kladna. Věříme, že jeho herní vytížení bude maximální a pro Ondru to bude impuls do budoucna,“ dodal Dušan Salfický.

Ondřej Machala nastoupil v tomto extraligovém ročníku v dresu Pardubic k 16 utkáním, ve kterých si nepřipsal ani bod. Ve Vrchlabí v rámci Chance ligy odehrál sedm utkání s bilancí sedmi kanadských bodů za čtyři góly a tři asistence.

„Pro Vrchlabí jsou momentálně připraveni gólmani Pavel Kantor či Milan Klouček. Ostatní naši hráči, kteří už se v této sezoně v dresu Vrchlabí objevili, pokračují ve stejném režimu a jsou k dispozici oběma klubům podle aktuálních potřeb,“ uzavřel Dušan Salfický.