logo 70 MLÁDEŽ
arena logo Facebook Tacebook YouTube Instagram
06.08.2022
Redakce

Dynamo se zúčastní charitativního běhu Foxconn RUN

Ve středu 10. srpna si pardubičtí hokejisté Filip Koffer, Ondřej Matýs, Martin Bučko, kondiční trenér Petr Mocek a Petr Sýkora zaběhnou trasu charitativního běhu Foxconn RUN. Běh bude odstartován v 16:00 v parku Na Špici.

Také letos se v rámci Sportovního parku Pardubice uskuteční oblíbený charitativní běh Foxconn RUN a bude i s pětinásobnou účastí Dynama. Jedná se o závod, při kterém nejde o čas, ale hlavně o zážitek a také chuť pomáhat druhým. V parku Na Špici jsou pro běžce připravené hned dvě tratě podle náročnosti – v délce 1 km a 6 km. Není tedy potřeba mít natrénováno, stačí chtít podpořit dobrou věc.

A pro koho se letos poběží? Pro malou Alžbětku, která se narodila s mikrodelečním syndromem – nově vzniklou genetickou vadou, jež způsobuje více vad po těle. Mimo jiné i Pierre Robinův syndrom, který měl za následek rozštěp patra, což si vyžádalo zavedení tracheostomie. Po 4 těžkých operacích se však Alžbětka nevzdává a s podporou rodičů bojuje dál. Celý výtěžek ze startovného poputuje na její léčbu a další potřeby, které budou třeba.

Startovní balíček, ve kterém najdete mimo jiné i barevné sportovní tričko, stojí 250 Kč. Zaregistrovat se můžete ZDE.