logo 70 MLÁDEŽ
arena logo Facebook Tacebook YouTube Instagram
15.01.2022
Redakce

Doplňujeme kádr. Naše obranné řady rozšířil Jurij Sergijenko

Prvním lednovým příchodem do našeho klubu se stal kazašský obránce Jurij Sergijenko. Šestadvacetiletý obránce se od soboty zapojí do přípravy s mužstvem.

Rodák z Öskemenu má za sebou šest sezon v ruské KHL. Celkem v této nejprestižnější evropské soutěži odehrál 256 zápasů za CSKA Moskva, Torpedo Nižnij Novgorod, Spartak Moskva, Sibir Novosibirsk, Salvat Yulaev Ufa, Traktor Čeljabinsk a Amur Chabarovsk.

„Rozhodli jsme se pro závěr sezony doplnit tým o Jurije. Z možností, které jsme zvažovali, jsme se rozhodli pro Jurije, pro něhož hovoří jeho styl hry a komplexnost. Máme na něho dobré reference a věříme, že nám v naší situaci, kdy máme dlouhodobě zraněné dva obránce, pomůže,“ uvedl sportovní ředitel HC Dynamo Pardubice Dušan Salfický.

Jurij Sergijenko dorazil do Pardubic v pátek večer, mohl tak vidět vítězný obrat Dynama v zápase proti Kladnu. Doposud působil v celku Buran Voroněž. Sergijenko má zkušenosti také z kazašské mládežnické reprezentace, na MS do dvaceti let skupiny B dokonce výběr své země vedl jako kapitán.