28.1.2024
Redakce

Dorostenci mocně finišovali, ale proti Boleslavi nakonec nemají ani bod

Dorostencům Dynama nevyšel vstup do utkání, když po první části prohrávali už 0:3. O moc lépe to nevypadalo ani ve druhé třetině, když se oba týmy jednou prosadily. Ve třetí třetině ale Dynamo výrazně hostům zatápělo a ti měli co dělat, aby svůj náskok z 0:4 nepromarnili. Po dvou brankách Dynamo ještě při power-play sahalo po bodech, ale času na vyrovnání už mělo minimum a hosté tak těsně všechny tři body udrželi.

Extraliga dorostu, 10. kolo, neděle 28.1.2024, Pardubice, enteria arena

Dynamo Pardubice

Mladá Boleslav

3:4
0:3, 1:1, 2:0
Branky a nahrávky: 30:14 Tvrdik (Jansa; 5/5), 43:26 Macek (Rolinek, Krčál; 5/5), 47:14 Korec (Křečan; 5/4) – 01:41 Zhdanov (Vasiak, Šilhavý; 5/5), 13:40 Vasiak (Matějka; 5/4), 19:56 Kurka (Hartman; 5/5), 25:33 Hájek (5/5). Rozhodčí: Barek – Kolář, Šesták. Diváci: 60. Průběh utkání: 0:4, 3:4.
Dynamo Pardubice: Valášek (20. Veřmiřovský) – Vápeník, Novosad, Jansa, Řivnáč, Řehořek, Jaroš, Křečan – Macek, Tvrdik, Rolinek, Mikeska, Úlehla, Joska, Krčál, Lempach, Korec, Novák.
Mladá Boleslav: F. Kovář – Hájek, Macháček, Šilhavý, Čermák, Doležel, Hora, D. Kovář – Churáček, Zhdanov, Hrouda, Kristek, Hartman, Kurka, Matějka, Vasiak.

Komentář

Mladá Boleslav hned z první vážné šance skórovala, už ve 2. minutě vedla zásluhou Oleksandra Zhdanova, který na zadní tyči usměrnil puk do brány – 0:1. V 10. minutě měl plné ruce práce domácí brankář Valášek, jenž musel zasahovat proti střele Kristka, která mu prošla mezi betony, reflexivním zákrokem ale puk přikryl do lapačky na brankové čáře. Hosté využili svoji první přesilovou hru, když Matějka přenesl puk křížem na Sviatoslava Vasiaka, jenž na zadní tyči překonal brankáře – 0:2. Jenže pouhých šest sekund před první pauzou domácí obránci nezachytili unikajícího Adama Kurku, ten puk otřel o tyč a Valášek nestačil reagovat – 0:3.

Těsně po vypršení boleslavského trestu se hosté dostali už do vedení 4:0, když chybu za bránou soupeře potrestal Kryštof Hájek, který ještě napoprvé brankáře nepřekonal, ale na druhý pokus už byl Veřmiřovský krátký. Poté ale postupně přebíralo iniciativu Dynamo. Krčál v úniku ještě přihrávkou vybízel Víta Macka, který byl ale příliš blízko brankáři a střela nebyla ideální. V dalším střídání to byl znovu Macek, který se vyhnul dvěma hráčům a tvrdou střelou švihem těsně minul bránu. Pardubice nadále ale zůstávaly v tlaku a odměna se dostavila, když odrazu od zadního mantinelu využil Pavel Tvrdík, který si puk našel nejrychleji a zvedl ho brankáři nad beton – 1:4. Ve 39. minutě unikl podél mantinelu Joska a dobře mířenou střelou na zadní tyč opravdu jen těsně minul.

Dynamo velmi slušně nastoupilo do třetí třetiny a ve 43. minutě podruhé snížilo, když do pásma vtrhl Rolinek, odlákal hráče, předal puk Vítu Mackovi, jenž už si věděl rady – 2:4. Po využité přesilové hře to bylo ve 48. minutě z pohledu Pardubic už jen gól! Obrana dal až moc prostoru Lukáši Korcovi, jenž zavezl puk do pásma, následně se protáhl před bránu a procedil puk pod Kovářem – 3:4. Na samém konci třetí třetiny ještě Dynamo hrálo přesilovou hru, ve které ale bohužel příliš nebezpečné nebylo a ani v poslední minutě hra bez brankáře nepomohla a hosté z Mladé Boleslavi tak svůj hubený náskok nakonec uhájili.

Ohlasy po utkání

Vojtěch Faltys (HC Dynamo Pardubice): „Zápas nám utekl v první třetině, kterou jsme prohráli 0:3. Boleslav byla hodně aktivní, hodně rychlí, neuměli jsme si s tím úplně poradit. Škoda toho třetího gólu, který padl čtyři vteřiny před koncem. Góly padly po našich chybách, kdy jsme dvakrát nezblokovali střelu, první ještě po dorážce. Třetí gól padl po tom, co jsme byli v útočném pásmu, ale udělali jsme věc, která tam být nemá, ztratíme puk a po přechodu Boleslavi do útoku padne gól, takže tam jsme mohli dohrát první třetinu v útočném pásmu a být v klidu. Velká pochvala klukům za to, že jsme nesložili hlavy za stavu 0:3 a 1:4. Stále jsme do toho šlapali, měli jsme i šance zápas vyrovnat. Každopádně za tu první třetinu, která nám hodně utekla, jsme to už nedokázali otočit a prohráli 3:4. Ale opravdu pochvala klukům za to, jak jsme zápas dohráli. Vyrovnání bylo blízko, ale Boleslav hlavně díky první třetině zaslouženě vyhrála.“

Zápasy v sezóně

O pohár hejtmana, 13. 8. 2023
MBL - PCE
0:2
10. kolo, 28. 1. 2024
PCE - MBL
3:4
20. kolo, 9. 3. 2024
MBL - PCE
1:3
F3, 11. 4. 2024
MBL - PCE
4:2
F5, 14. 4. 2024
PCE - MBL
3:1

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube