27.1.2024
Redakce

Bitva tabulkových sousedů patří béčku! V Kolíně rozhodovali obránci

V rámci 43. kola Chance ligy vyzvalo jedenácté Dynamo B desátý Kolín. Svěřenci Tomáše Jirků věděli, že pokud Kozly porazí, předskočí je v tabulce o dva body. A to se také béčku podařilo! Po dvou třetinách sice byl stav 1:1, v rozhodující třetí dvacetiminutovce ale vystříleli Pardubicím výhru Jan Zdráhal, Karel Nedbal a Dominik Hrníčko. První trefu týmu zapsal Michal Hrádek.

Chance liga, 43. kolo, sobota 27.1.2024, Kolín, Zimní stadion

Kolín

Dynamo Pardubice

1:4
0:0, 1:1, 0:3
Branky a nahrávky: 37:33 Němec (Skořepa; 5/5) – 26:15 Hrádek (Zdráhal; 5/5), 40:42 Zdráhal (Mikyska, Lichtag; 5/4), 51:34 Nedbal (Mikyska, Kaut; 5/4), 54:53 Hrníčko (Kaplan, Zdráhal; 5/5). Rozhodčí: Zavřel, Bejček – Juránek, Teršíp. Diváci: 1205. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:4.
Kolín: Soukup – Sýkora, Kolmann, Piegl, J. Šedivý, Hampl, Němec, Naar – Vrhel, Kloz, Král – D. Šedivý, Skořepa, Lang – Síla, Morong, Ouřada – Gajda, Moravec, Pajer.
Dynamo Pardubice: Vomáčka – Zdráhal, Hrádek, Chabada, Nedbal, Bučko, Tvrdík, Kubíček – Kaplan, Kaut, Hrníčko – Pochobradský, Mikyska, Herčík – Lichtag, Rákos, Žálčík – Rouha, Fiala, Zeman.

Komentář

Pardubická rezerva začala bitvu tabulkových sousedů aktivně, už po 100 vteřinách se mohla ujmout vedení, když se ve velké šanci objevil Jakub Lichtag. Jednadvacetiletý křídelník tečí skvěle změnil směr puku, který do slotu nahodil zpoza pravého kruhu Karel Nedbal, jeho pohotovou střelu však brankář Jakub Soukup reflexně vychytal. Právě Nedbal měl možnost otevřít skóre také v polovině třetiny, kdy od modré čáry vyslal na domácí svatyni tvrdou ránu, již ale gólman soupeře lapačkou čapal.

Ve druhém dějství už tlak Východočechů v gól vyústil. Ve 27. minutě vznikl v předbrankovém prostoru enormní chaos, hokejisté béčka se snažili kotouč dotlačit do sítě, zatímco domácí se pokoušeli ho zblokovat a následně odpálit ven z pásma. Úspěšný nebyl prvotně ani jeden celek. Puk ovšem nakonec doputoval až na modrou čáru, kde stál připravený Jan Zdráhal, který rychle předával Michalu Hrádkovi. Jednadvacetiletý pardubický rodák zmatku využil, pohotově vypálil a poslal svůj tým do vedení.

O pět minut později se Středočeši dostali do přečíslení, celou situaci na sebe vzal útočník Kryštof Ouřada, jeho pokus ovšem betonem fantasticky zlikvidoval Tomáš Vomáčka. Vyrovnávací trefa však přeci jen v druhé dvacetiminutovce přišla. V čase 37:33 si obránce Štěpán Němec najel po vhazování v útočném pásmu do levého kruhu, odkud vystřelil a zavěsil do rohu brány.

Ve třetí periodě získalo Dynamo znovu vedení, když se už po 42 sekundách radoval Jan Zdráhal. Zkušený obránce si chytře nabruslil do slotu, kde jej nechali kolínští hokejisté úplně osamoceného, zpoza branky obdržel přihrávku od Josefa Mikysky a propálil gólmana Soukupa mezi betony. B tým tak zúročil přesilovku, již si do poslední třetiny nesl ještě z druhého dějství. Znovu béčko zužitkovalo početní výhodu v 52. minutě. Mikyska na sebe výborně navázal tři bránící hráče, nahrál úplně volnému Nedbalovi, jehož jedovatá střela od modré čáry skončila v síti.

Definitivně potvrdil výhru pardubické rezervy útočník Dominik Hrníčko. Osmadvacetiletý rodák z Liberce z mezikruží nepálil sice úplně nejpřesněji, když trefil pouze brankáře, jenže Soukup si puk de facto sám vyrazil do branky. Dynamo B tak v tabulce Chance ligy Kolín předskočilo. Po 43 odehraných kolech má na Kozly náskok dvou bodů, Středočeši ovšem mají výhodu utkání k dobru.

Ohlasy po utkání

Jan Starý (HC Dynamo Pardubice B): ,,Musím říct, že jsme začali utkání dobře vstřelenou brankou, pak nevím, co se s námi stalo a začali jsme vymýšlet, začaly tam být ztráty. O ten vyrovnávací gól jsme si koledovali. Jsem rád, že nám pomohla přesilovka, i když to byl takový, nechci říct přehnaný signál, ale jsme rádi za to, že to v té přesilovce spadlo.”

Zápasy v sezóně

4. kolo, 23. 9. 2023
PCE - KOL
2:3
17. kolo, 28. 10. 2023
KOL - PCE
2:0
30. kolo, 18. 12. 2023
PCE - KOL
3:4sn
43. kolo, 27. 1. 2024
KOL - PCE
1:4

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube